Siemens blæser til kamp efter underskud

Den tyske gigant Siemens vil rette op på sin skrantende mobildivision frem for at sælge. Det betyder sparerunder i Tyskland, heftig ekspansion i Kina og en ny serie mobiltelefoner, der skal give Nokia og Sony Ericsson kamp til stregen.

Det tyske firma Siemens tager kampen op mod Sony Ericsson og Nokia. Våbnene er blandt andet en serie af nye high-end mobiltelefoner, der lanceres senere på året.

Lanceringen maner alle rygter om Siemens' mulige frasalg af selskabets stærkt tabsgivende mobildivision - som netop har fordoblet sit kvartalsunderskud til 650 millioner kroner - i jorden.

Rygterne begyndte at svirre, efter det tidligere på året kom frem, at selskabet ville fusionere sin mobildivision med fastnetleverandøren IC Networks til oktober. Den nye division bliver Siemens? største afdeling.

Sparerunder venter forude

Den nye strategi betyder også, at Siemens vil rette mobildivisionen op inden 18 måneder ved at hjælp af sparerunder og ved at fordoble udviklingsafdelingen i Kina.

Lothar Pauly, der bliver chef for mobildivisionen i oktober, er optimistisk med hensyn til at få gjort kål på de røde tal, der ellers blev fordoblet i sidste kvartal.

Ifølge ham vil selskabet begynde at se profit inden oktober. Priskrig og højere produktionsomkostninger ved den nye serie er en af årsagerne, men Lothar Pauly peger også på utidssvarende modeller, software-fejl og ikke nok geografisk fokus.

- Vi er nødt til få softwaren til at spille bedre sammen. Og vi er nødt til at blive bedre til at udnytte de geografiske forskelle, siger Lothar Pauly.

Det asiatiske mobilmarked vokser nærmest eksplosivt, og i Kina alene kommer omtrent fem millioner nye brugere til om måneden. Siemens vil i alt have 1600 mobil-ingeniører i Kina ved slutningen af næste finansår.

Ny teknologi

For mane rygterne ydelrigere i jorden lancerer Siemens nu en række nye mobiltelefoner.

De nye telefoner, der kommer til november, er tænkt som et kraftigt modbevis. 65-serien vil bestå af fire nye modeller. Den første, som netop er blevet præsenteret, hedder SK65 og vil ifølge Siemens indeholde features, der indtil nu kun har kunnet bruges på computere.

- Introduktionen af vores første BlackBerry mobiltelefon af mere end bare en ny model fra os. Det er et spring ind i en liga af intelligente produkter, der forener letheden ved sofistikeret e-mail adgang med klassisk trådløs kommunikation, siger Lothar Pauly.

BlackBerry er en trådløs platform, der er udviklet af canadiske Research In Motion.

I Tyskland har Siemens valgt at udvide arbejdstiden på mobilfabrikkerne, men uden at lønnen stiger. Siemens producerer også sporvogne, turbiner og høreapparater.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere