Intel sænker priserne

Celeron bliver op til 38 procent billigere. De hurtigste Pentium III falder også i pris.

Indhold

Ikke en måned uden et solidt prisfald på processorer. Denne gang er det Intel, der sænker priserne - først og fremmest på Celeron.

Alle Celeron-versionerne bliver billigere. Den hurtigste med en clockfrekvens på 850 MHz falder hele 38 procent i pris, så den nu koster 86 dollar stykket, hvis man køber 1.000 stk. Dermed bliver den 13 dollar billigere end AMD's 850 MHz Duron, så mon ikke vi kan vente et snarligt prisfald fra AMD, der plejer at placere sig en del under Intel rent prismæssigt, når man sammenligner processorer med samme clockfrekvens.

Celeron 800 MHz falder med tyve procent til 74 dollar, syv dollar mindre end 800 MHz Duron uden sammenligning i øvrigt. De øvrige Celeron bliver også billigere, men prisfaldet er knap så stort. De hurtigste Pentium III til både stationære og bærbare pc'er bliver op til 17 procent billigere.

Endnu en processor-producent prøver at komme ind på markedet for billige pc'er. VIA har en meget aggressiv prissætning på C3-processoren, der fås med clockfrekvenser på op til 750 MHz, men rent ydelsesmæssigt er et stykke efter Celeron og Duron. Den 5. juni vil VIA lancere nye C3 produceret med 0,13 mikron teknologi, hvilket vil give højere clockfrekvenser - op til en gigahertz i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere