Itanium klar til kamp

Intels første 64-bit processor er langt om længe blevet lanceret med clockfrekvenser på 800 og 733 MHz.

Indhold

Intel har hidtil koncentreret sig om 32-bit processorer til pc'er, men nu vil chipgiganten også ind på markedet for 64-bit processorer til store servere og kraftige arbejdsstationer. Itanium med clockfrekvenser på 800 eller 733 MHz og med L3-cache på to eller fire megabyte er nu på markedet.

Intels Itanium bliver først og fremmest en konkurrent til Suns UltraSPARC processorer. HP, IBM og Compaq, der også producerer 64-bit processorer, dækker sig nemlig ind ved samtidig at tilbyde nykomlingen fra Intel.

Compaq er klar med en 4-vejs server, og HP lancerer en dual-processor arbejdsstation og servere med 4 eller 16 processorer. IBM lancerer IntelliStation Z-Pro 6894 med to Itanium, og Dell vil benytte processoren i en 4-vejs PowerEdge 7150 server.

Selv om Itanium først lanceres officielt nu, er processoren faktisk en gammel nyhed. Rygterne om den stærkt forsinkede processor begyndte at svirre så langt tilbage som 1996, og Intel har allerede sendt omkring 40.000 Itanium ud til udviklere af hardware og software.

Itanium er baseret på en helt nye arkitektur, og man kan ikke benytte eksisterende 64-bit software på systemer med processoren. I løbet af ugen vil vi skrive mere om den nye processor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere