Dobbelt dansk VM-guld i Counter-Strike

Både de danske drenge og de danske piger kunne vende hjem fra det uofficielle VM i Counter-Strike med guldmedaljer om halsen og en pæn præmiecheck. Danskerne gjorde rent bord i turneringen og vandt både herrerækken og damerækken.

De danske spillere af det populære skydespil Counter-Strike kan i disse dage knapt få armene ned efter en dobbelt dansk guld-triumf i det uofficielle verdensmesterskab i spillet.

Både det danske herrehold The Titans og de danske piger Team A4O gik hele vejen og vandt deres respektive finaler efter tætte opgør.

- Det er dansk Counter-Strike-historie. Danskerne har ikke vundet længe, selvom vi har fået gode placeringer. Nu tager vi så til Frankrig og vinder både med drengene og pigerne, siger en glad Anja Kannegaard Møller, spillende træner for Team A4O.

240.000 kroner for førsteplads

Turneringen Electronic Sports World Cup blev afholdt i fremtidsbyen Futuroscope i Frankrig og betragtes som det uofficielle verdensmesterskab i en række computerspil.

Det gælder først og fremmest Counter-Strike, som på verdensplan har udviklet sig til et spil med professionelle ligaer, som man kender det fra andre sportsgrene.

Turneringen havde deltagere fra 40 forskellige lande og de danske herrer - fra 16 til 23 år - fra The Titans kunne tage retur til Danmark med en check på 40.000 dollar (240.000 kroner), mens pigerne måtte nøjes med 10.000 dollar (60.000 kroner).


De triumferende danske guldpiger fra Team A4O, som består af Karin Dyhr Andersen (Muus), Tatiana Stebaeve (Tatiana), Christina Henriksen (Tibi), Marie-Louise Eisenhardt (Nissepigen), Heidi Holm (Artamis), Anja Kannegaard Møller (Vildkatten)

Team A4O's hjemmeside
- Drengene er måske fire gange bedre. De var der først, men vi prøver at indhente dem. Der er færre piger, som spiller, så det er svært at finde gode pigespillere, forklarer Anja Kannegaard Møller.

Hun mener dog, at niveauet hos pigerne i år var meget højere end sidste år, og spillestilen minder mere om drengenes.

- Næste år bliver pigernes præmiesum nok dobbelt så stor, for udviklingen går dobbelt så stærkt hos pigerne, fordi drengene allerede har prøvet turen, siger hun.

Ubesejrede danskere

Det danske herrehold gik som det eneste hold i deres række ubesejret gennem turneringen. Holdet slog i finalen det svenske hold Spixel.

Undervejs slog danskerne i semifinalen det russiske hold Virtus.pro, som i kvartfinalen overraskende besejrede de svenske storfavoritter SK.swe.

- Det virkede helt uvirkeligt, da vi stod efter semifinalen og kunne se, at vi var det eneste hold, som stadig var ubesejrede, fortæller Nikolaj Kristensen fra The Titans.

Svenskerne var generelt stærkt repræsenteret med fire ud af otte hold i drengenes kvartfinaler.

Finalekampen blev fulgt på tæt hold af mere end 500 tilskuere, mens det anslås, at 150.000 fulgte transmissionen fra kampene via internettet og fransk tv.

- Det er stille og roligt begyndt at synke ind, at vi har vundet en kvart million. På søndag skal vi allerede på træningslejr igen for at forberede os til en turnering i Dallas i USA, siger Nikolaj Kristensen.

Turneringen i USA er blandt de helt store, hvor førstepræmiepuljen har været oppe på 100.000 dollars.

- I år er den "kun" på 30.000, så vi har valgt at vinde den rigtige, griner Nikolaj Kristensen, som fortæller, at den kvarte million bliver delt mellem spillerne og managerfirmaet, når revisoren har klaret skatteberegningen.

Vandt på taktik

De danske piger slog i finalen det brasilianske hold Ladies.AMD, som holdet havde mødt to gange tidligere i turneringen. De opgør var endt med en sejr til hvert af holdene.

Selvom finalen skulle spilles på den spilbane, hvor de danske piger tidligere havde tabt til brasilianerne, så havde Team A4O de afgørende marginaler på deres side.

- Vi havde luret dem. De var superstærke til at sigte, men vi var til gengæld stærke rent taktisk. Men man skulle ikke stikke hovedet ud, for så var de over én, siger Anja Kannegaard Møller.

Pigernes præmiecheck skal først og fremmest bruges til at dække udgifter i forbindelse med turneringerne.

- Resten deler vi og bruger på en god barbeque-fest, siger Anja Kannegaard Møller.

Det rene pigehold Team A4O har eksisteret i over 10 måneder, og pigerne, der alle er i alderen 19 til 29 år, træner fire dage om ugen.

- Vi prøver at begynde så tidligt som muligt og blive ved så længe vi kan. Men der skal både være plads til at træne seriøst og spille for sjov, siger Anja Kannegaard Møller.

Relevante link

The Titans' hjemmeside

Team A4O's hjemmeside

Electronic Sports World Cup 2004




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere