Grønland bag internet og telefoni til Nigeria

Det grønlandsk-ejede Tele Greenland International har indgået en aftale med et nigeriansk teleselskab om at levere internet og telefoni via København. Forbindelsen sker via en såkaldt VSAT-forbindelse, og Tele Greenland har store forhåbninger om få flere kunder andre steder i verden.

Erhvervskunder i Nigeria kan fremover købe telefoni og internetadgang gennem en satellitjordstation ved Avedøre Holme ved København.

Udbyderen er Tele Greenland International, som ejes af det grønlandske hjemmestyre.

Selskabet har indgået en aftale med det nigerianske teleselskab RTB, som skaffer slutkunderne i Nigeria og opsætter de nødvendige paraboler.

Via teknologien VSAT får kunderne derefter mulighed for at surfe på nettet og ringe internationalt gennem en jordstation på Copenhagen Teleport - et område på 10.000 kvadratmeter på Avedøre Holme.

Ifølge det grønlandske teleselskab dækker satellitnetværket det meste af kloden, og der er derfor store forretningsambitioner bundet sammen med teknologien.

- Specielt i områder, hvor infrastrukturen er dårlig og terrænet svært tilgængeligt, er VSAT en optimal løsning, fordi det ikke er kompliceret eller tidskrævende at installere, siger Steen Hansen, projektansvarlig i København.

I Nigeria betyder det, at kunderne via en parabol og en speciel boks fremover kan ringe internationalt og surfe på nettet. Hastigheden til internettet bliver fra 256 kilobit per sekund op til 2,5 megabit per sekund, hvis man opgraderer satellitkapaciteten.

Grønlands teleselskab har i forvejen et projekt kørende i Uganda, hvor selskabet senere håber at indføre VSAT-teknologien.

Tele Greenland International har kontor i København, og som et datterselskab af Tele Greenland har selskabet 25 års erfaring som satellitoperatør.

Selskabet tjente sidste år godt to millioner kroner ud af en omsætning på 48 millioner kroner.

På sin hjemmeside efterlyser Tele Greenland for tiden forhandlere af VSAT-teknologien i specielt Østeuropa, Mellemøsten og Afrika.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere