Tidligere EDS-ansatte til kamp mod de store

Tidligere ansatte hos EDS Danmark er brudt ud i eget firma og satser nu på overtage driften af it-afdelingen i specielt mellemstore virksomheder. Netop det segment har været langsommere til at sende it-driften ud af huset, men analytiker advarer alligevel om hård konkurrence.

Tidligere ansatte hos kriseramte EDS Danmark er brudt ud i deres eget firma, JF Data-Net, hvor det ikke længere handler om at få de største danske virksomheder i kundefolden.

Derimod ligger fokus på at overtage it-driften i små- og mellemstore virksomheder.

Det lykkedes senest med en kontrakt med rørproducenten NKT Flexibles med over 200 ansatte.

- EDS er et kæmpe amerikanske firma, som primært går efter store virksomheder, og vi vil gerne gå efter mindre virksomheder, hvor vi mener, vi kan gøre det mere dynamisk, siger direktør Finn Meldgaard.

Anderledes metoder

Han stiftede derfor JF Data-Net sammen med Johnny Jepsen i begyndelsen af 2003, hvor det ved slutningen af året var blevet til en samlet omsætning på 2,2 millioner kroner og et overskud på godt 100.000 kroner efter skat.

Ud over outsourcing arbejder JF Data-Net også med at rådgive mindre og mellemstore virksomheder om deres it-installationer.

Selskabet har i dag ni kunder, hvoraf flere findes i NKT-koncernen.

Den seneste ordre til NKT Flexibles har en værdi af et lille millionbeløb og løber over tre år.

Ordren betyder, at JF Data-Net i praksis bliver NKT Flexibles' interne it-afdeling og overtager ansvaret for software, drift og indkøb for 15 servere og 200 it-brugere.

- Vi har erfaringer fra de store edb-huse, hvor man har bestemte retningslinjer. Fordi vi er små, er vi nødt til at gøre det på en anderledes måde og få maskinerne til at gøre arbejdet for os, fortæller Finn Meldgaard.

Ambitionen er at blive et selskab med op mod 40 ansatte, selv om investeringer gør, at JF Data-Net med fire ansatte i år kun forventer en vækst på omkring 10 procent.

Store outsourcer mest

En ny brugerundersøgelse fra analysefirmaet IDC viser, at netop små og mellemstore virksomheder har været langsommere til at outsource deres it.

- Det er klart, at graden af outsourcing i dag er væsentlig større i de store virksomheder, specielt når du kommer op på 250 ansatte og mere, siger Per Andersen, administrerende direktør for IDC i Danmark.

Fyrre procent af danske virksomheder med under 250 har ansatte har outsourcet deres it, mens det gælder for 55 procent af virksomhederne med mere end 250 ansatte.

Selv om store it-selskaber som CSC og EDS primært satser på at vinde kontrakter hos helt store selskaber, mener Per Andersen, at der alligevel er hård kamp om mellemmarkedet.

- Men det er ofte selektiv outsourcing, hvor man i stedet for at tage hele ansvaret nøjes med dele af ansvaret. Når man kommer i ned i små og mellemstore virksomheder, så er det meget forskellige installationer, og så er det svært at opnå synergier og økonomiske besparelser, siger han.

Den seneste ordre til NKT Flexibles vandt JF Data-Net blandt andet i konkurrence med it-giganten CSC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere