Hent billeder fra Usenet

Med AllPicturez kan man frasortere al tekst fra nyhedsgrupperne, og nøjes med at kigge billeder. Der er noget for enhver smag, også den dårlige.

Kun billeder

Internettets nyhedsgrupper, der også kaldes Newsgroups eller Usenet, er det ultimative forum for kontakt mellem mennesker fra hele kloden. Der findes mere end 50.000 grupper om alt lige fra Barbie-dukker til astrofysik. Her kan man diskutere tusindvis af forskellige emner, spørge hinanden til råds og udveksle erfaringer.

En stor del af nyhedsgrupperne er beregnet til udveksling af filer, herunder billeder. Et billede siger som bekendt mere end 1.000 ord, og nyhedsgrupperne rummer tusinder af dem. Som sædvanlig når det gælder internettet, er mængden af information overvældende. Det gælder om at finde værktøjer, der kan hjælpe med at sortere i de mange informationer. Et sådant værktøj er AllPicturez, som effektivt sorterer billederne fra de mange indlæg.


I nyhedsgruppen Autos kan man finde billeder af en BMW fra dengang, der var rigtige biler til.

Man skal ikke have sarte nerver, når man kigge på billeder fra nyhedsgrupperne. Folk har de særeste seksuelle præferencer, og det afspejles i visse nyhedsgrupper, hvor man finder billeder, der er anstødelige for normale mennesker. Med andre ord: Er man ikke til pornografisk materiale, skal man være forsigtig i sin færden rundt i grupperne. Navnet på nyhedsgruppen giver for det meste, men ikke altid, et hint om indholdet.

Alligevel skal man ikke lade sig afskrække. Man kan sagtens finde billeder med sommerfugle, motorcykler eller klassisk kunst blandt de mange afklædte mennesker.

AllPicturez

I AllPicturez vælger man mellem mange hundrede nyhedsgrupper, der indeholder billeder. Grupperne sorteres alfabetisk, og et klik på en af grupperne bringer en liste over gruppens billeder op. Herefter kan man bringe billederne frem enkeltvis ved at klikke på indlæggets navn, eller man kan vælge at hente samtlige billeder i gruppen.

AllPicturez 1.1 er shareware, og programmet koster 34,95 dollar. Man kan hente en prøveversion, der højst kan hente de fem første billeder fra hver nyhedsgruppe. Installationsfilen fylder to megabyte, og programmet kan anvendes på alle versioner af Windows fra 95 og frem.

Ideen med AllPicturez er rigtig god, men programmet er langt fra perfekt. En af de mest graverende fejl er den dårlige kvalitet af den indbyggede skalering af billeder. Store billeder, der først skal skaleres ned, ser ikke godt ud på skærmen.

Programmet er nemt at installere og benytte, men til gengæld mangler det en del faciliteter, som man godt kunne ønske sig. Det er lidt af et mysterium, hvordan AllPicturez udvælger de nyhedsgrupper, der er værd at kigge igennem for billeder. Ingen af de godt 200 danske grupper er repræsenteret, selvom adskillige af dem er forbeholdt billeder og andre filer. Det ville være en fordel, hvis man selv kunne tilføje nye nyhedsgrupper til listen. Endvidere mangler der en god søgefunktion.

Mens vi venter på en ny og forbedret version, kan v1.1 hentes fra AllPicturez' website.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere