Serveren skal passe sig selv

IBM vil fremstille computere, der kan reparere sig selv, hvis de går i stykker, og som selv kan afvise hackere.

Indhold

Servere, der passer sig selv, og aldrig har brug for menneskelig indblanding. Det lyder som ren science fiction, men IBM vil bruge de næste mange år og milliarder af dollar på projekt eLiza, der skal virkeliggøre drømmen om servere, der kræver lige så lidt opmærksomhed som brødristere.

Flere hundrede forskere fra fem forskellige laboratorier skal bruge en fjerdedel af IBM's budget for forskning og udvikling af servere på at få serverne til at klare sig uden hjælp udefra. De skal selv rette fejl løbende, sikre sig mod hacker-angreb op opdatere sig med ny software.

Navnet Eliza bringer minder frem om 1960'ernes primitive forsøg med at udvikle en intelligent computer, der kunne føre en samtale med psykoterapeutiske undertoner med et menneske. IBM påstår dog, at eLiza er en forkortelse af e-lizard, hvilket refererer til, at IBM's legendariske Deep Blue supercomputer angiveligt havde en regnekraft svarende til det, en øglehjerne kan præstere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere