Tavshed, spørgsmål og et træk på skuldrene.
Nogenlunde sådan kan tre af de største statslige it-leverandørers reaktioner opsummeres, efter Computerworld i går kunne afsløre, at en tværministeriel arbejdsgruppe med Digitaliseringsstyrelsen i spidsen forsøger at lirke staten ud af sine langvarige legacy-kontrakter.
Læs også: Hemmeligt dokument afslører: Staten forbereder stor-opgør med CSC som offentlig kæmpe-leverandør
Vi har først og fremmest forsøgt at få en kommentar fra statens suverænt største it-leverandør CSC.
Men hverken selskabets danske eller nordiske kommunikationsafdeling eller selskabets nordiske direktør for den offentlige sektor er vendt tilbage på vores utallige henvendelser i det seneste døgn.
Det var så den tavse reaktion.
Er insourcing virkelig vejen frem?
Den spørgende tilbagemelding kommer fra IBM.
Læs også: Det handler statens opgør med de store leverandører i virkeligheden om
Her spørger IBM Danmarks kommunikationsmanager Benedicte Strøm, om det er den rigtige vej for staten at insource flere dele af sine it-opgaver og herunder de kritiske legacy-systemer, som det er kommet frem i et lækket dokument.
"Vi ved, hvor dyrt det er at opbygge og drive it-systemer. Med alle de spillere, der er på det danske marked, er det muligt for Staten at få kvalitet til en konkurrencedygtig pris," forklarer hun til Computerworld.
"Vi tror på, at der kan udarbejdes en samlet løsning, der prioriterer vores samfundsbehov og reducerer risikoen," vurderer Benedicte Strøm over for Computerworld.
KMD trækker på skulderen
Hos statens sidste helt store it-leverandør KMD er reaktionen noget mere reserveret.
"Vi blander os ikke i, hvordan kunderne ønsker at indrette deres opgavevaretagelse," indleder KMD's kommunikationschef Christoffer Hellmann sit svar til Computerworld med.
"Helt overordnet mener vi dog, at det er sundt med konkurrence på it-markedet, og at it-branchen består af en række kompetente leverandører, der i samarbejde med kunderne kan være med til at løfte digitaliseringen af det offentlige Danmark," forklarer han.
Læs også: Se indkøbslisten: Sådan bruger staten 3,8 milliarder it-kroner om året
KMD omsatte ifølge eget udsang 2014 for 395 millioner kroner alene i kontrakter for de statslige myndigheder.
Set fra et konkurrenceperspektiv er det dog på ingen måde en indtægt, som selskabet tager for givet år efter år.
"KMD har gennem mange år opbygget solide kompetencer inden for det offentlige segment, men der er ingen leverandører, der automatisk fortjener særstatus," runder Christoffer Hellmann af.