Danskere lyser op i blødende ERP-selskab

Den danske afdeling af det svenske ERP-selskab Intentia firedoblede overskuddet i 2003, mens moderselskabet fik et trecifret milliontab. Den danske direktør tilskriver resultatet et rask indgreb, der kostede 20 jobbet tidligt sidste år.

Den danske afdeling af det svenske ERP-selskab Intentia fik overskud i 2003 efter at have fyret hver tiende medarbejder i starten af året.

I Danmark betød det, at 20 personer måtte forlade virksomheden i januar sidste år, men administrerende direktør Tommy V. Larsen påpeger, at det hurtige indgreb var med til at sikre overskud.

- Hele vores marked har jo været faldende, og det er vi nu tilpasset til. Vi mærker en markant stigende efterspørgsel, siger direktøren.

Intentia Danmark fik et overskud på 5,6 millioner kroner før skat, fire gange så meget som året før. Omsætningen faldt ellers med 14 millioner kroner til 122 millioner kroner. En fjerdedel af omsætningen stammer fra salget af licenser til ERP-systemet Movex, mens hovedparten kommer fra de tilhørende konsulentydelser.

Den danske afdeling klarede sig markant bedre end det svenskejede moderselskab, der fik et tab på 155 millioner kroner før skat ud af en omsætning på 2,3 milliarder kroner. Det er endnu større end året før, hvor resultatet var et minus på 117 millioner kroner.

Også på koncernniveau har nedskæringen ligget på cirka 10 procent af medarbejderstaben, men i Danmark greb direktøren noget hurtigere ind, end det skete andre steder i koncernen.

- Intentia har generelt været forsigtig med at fjerne ressourcer. Mens vi iværksatte nedskæringer allerede i januar, var det helt op til 12 måneder senere i resten af virksomheden. Jeg valgte ikke at vente, siger Tommy V. Larsen.

Han advarer dog mod en direkte sammenligning af det danske selskab og den samlede koncern, idet der også er brugt store summer på udvikling i Intentia-koncernen.

I 2003 blev der solgt syv procent flere ERP-systemer i den danske afdeling, og det skyldes ikke mindst en koncentreret indsats blandt detailhandlende.

Derfor håber Tommy V. Larsen også, at han snart vil kunne ansætte nye folk, men indtil videre gælder der ansættelsesstop i hele koncernen.

Intentia har afdelinger i 40 lande og i alt 3.100 medarbejdere. Selskabet er noteret på børsen i Stockholm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere