Bag visitkortet: Salgschef for kanaler

Han blev ansat for at skærpe sikkerheden, men brænder for at sælge. Jan Minche Nielsen kører landet rundt som salgschef for Cybercitys kanaler og projekter, selv om han oprindeligt blev uddannet datamatiker og kom til virksomheden som sikkerhedschef.

Da Jan Minche Nielsen i efteråret 2000 trådte ind af døren hos Cybercity, var grundlæggeren, Klaus Riskær Pedersen, stort set lige gået ud af den under stor opmærksomhed.

Jan Minche Nielsen skulle som sikkerhedschef dels varetage den interne sikkerhedsorganisation, dels skabe en forretning på samme område.

- Den nye ledelse ønskede i stigende grad at satse på erhvervslivet, og det var her, jeg skulle være med. Og det har været en spændende tid med en stor turnaround og en stigende professionalisering, siger den 35-årige uddannede datamatiker.

Videre til nye udfordringer

Efter tre år er såvel sikkerheds-organisation som sikkerheds-forretningen på plads. Jan Minche Nielsen har hyret sin afløser og har selv taget et nyt visitkort i brug.

Nu er han salgschef for partner-forretningen og for såkaldte projekter, som oftest omfatter infrastruktur-løsninger til større virksomheder.

  • Jan Minche Nielsen
  • Alder: 35 år.
  • Titel på visitkortet: Chef - partnersalg.
  • Uddannelse: Datanom.
  • Gennemsnitlig arbejdsuge: 50-55 timer.
  • Arbejdsdagen kan derfor både omfatte et besøg hos forhandlere, der efterspørger nye produkttyper til deres kunder, og et projektmøde med en kunde, eksempelvis om Cybercitys services i forbindelse med de nye chip-dankortterminaler i detailhandlen.

    Skiftet er dog ikke specielt sært for Jan Minche Nielsen, der altid har holdt mere af salgsindsatsen end at flytte rundt på bits og bytes.

    - Jeg har den fordel, at jeg er mere teknisk velfunderet end de fleste salgsfolk i vores organisation på grund af min baggrund i it-sikkerhed, og det er jo en fordel, når man eksempelvis skal tale om sikkerheden i forbindelse med hjemmearbejdspladser, siger han.

    Undgår drifts-monotomi

    Samtidig var han før tiden i Cybercity salgschef i et it-sikkerhedsfirma, så kombinationen af det it-mæssige og salgsindsatsen er ikke ny for ham.

    Med jobskiftet har Jan Minche Nielsen fået en form for sidelæns forfremmelse, men det har for ham været et helt bevidst valg efter nogle år i en mere indadvendt stilling, hvor han fik sikkerheds-apparatet på plads.

    - Jeg er nok ret entreprenøragtig. Når tingene går over i drift, så vil jeg gerne videre, og nu har jeg altså fået en rolle, hvor jeg skal opbygge en salgsorganisation på det her område, siger han.

    Cybercity har hovedkontor i København, og Jan Minche Nielsen bor ved Århus. Så han veksler mellem pendling, hjemmearbejde og salgs-kørsel, hvilket i alt typisk kræver 50-55 arbejdstimer om ugen.

    - Det er jo ikke værre at køre til København fra Århus end fra det sydligste Sjælland - og så kan jeg arbejde på færgen, påpeger han.

    Pendling er OK

    Det har ikke fristet ham at søge til konkurrenterne, hvoraf flere har kontorer lidt tættere på hjemmet.

    - Jeg synes, at Cybercity er en af de mest spændende virksomheder i branchen, og det er meget tilfredstillende at være med til at præge, hvor virksomheden bevæger sig hen, siger han.

    Ambitionerne for Jan Minche Nielsen går på længere sigt i retning af at bevæge sig ind på et større ansvarsområde i en salgsorganisation, selv om han indtil videre føler sig rigeligt udfordret i sin stilling.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Hewlett-Packard ApS
    Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere