Fladskærme bliver billigere

Stigerne produktion og priskrig i Asien betyder LCD-skærme på 15 tommer til under 5.000 kroner.

Indhold

De fleste ville nok gerne kassere det store skrummel af en traditionel skærm med billedrør til fordel for en elegant fladskærm, men indtil nu har prisen lagt en dæmper på privates købelyst. Nu rasler priserne imidlertid ned, og fremover vil de billigste fladskærme koste mindre end 5.000 kroner.

ViewSonic VE150 er en af de 15'' fladskærme, der nu koster under 500 dollar.
For nylig satte Aldi bundrekord på det danske marked ved at tilbyde en 15'' fladskærm for 4.500 kroner i forbindelse med et særligt ugetilbud. Dette prisleje kan man godt vænne sig til, og det gælder også for de kendte mærker som IBM, ViewSonic, NEC/Mitsubishi og Samsung. Disse producenter sælger 15''-skærme til omkring 500 dollar på det amerikanske marked, og det betyder en pris på cirka 5.000 danske kroner, når prissænkningerne slår igennem her.

De større skærme bliver også billigere. 18'' LCD-skærme, der har et synligt billedareal på størrelse med det, man finder på en 19'' billedrørsskærm, har kostet op imod 30.000 kroner, men nu ser det ud til, at priserne nærmer sig de langt mere overkommelige 10.000 kroner. I hvert fald koster NEC's MultiSync LCD1800 nu kun 1.149 dollar i USA.

De lave priser skyldes, at produktionen af TFT LCD-paneler er stigende, og der er priskrig mellem de taiwanske og koreanske producenter af panelerne. Sydkoreanerne med LG og Samsung i spidsen prissætter meget aggressivt, og Hyundai sælger ud af sit lager på 200.000 14'' TFT-paneler. Taiwaneserne bliver nødt til at svare igen, og sommeren bliver god for dem, der vil købe fladskærme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere