IT Factory-stifter bag Pakistan-outsourcing

Zahid Abdullah udnytter sine pakistanske rødder og it-erfaring fra blandt andre Valtech til at skabe en it-virksomhed, som danskerne kan spare penge på at outsource .NET-udvikling til. Bestyrelsesformand er tidligere IT Factory-chef Lars Munch Johansen, der tror på, at Danmark og Pakistan kan knytte tætte bånd.

Endnu en dansk virksomhed kaster sig ud i at skabe forbindelser mellem udviklings-hungrende danske virksomheder og billig, kompetent arbejdskraft i Asien.

I Pakistans hovedstad Islamabad er 30 programmører beskæftiget med at udvikle .NET-projekter for selskabet Geopaq, som er blevet til på foranledning af den 38-årige dansk-pakistaner Zahid Abdullah, der blandt andet har arbejdet for Valtech.

Bestyrelsesformand er Lars Munch Johansen, der stiftede IT Factory og nåede at sælge selskabet, inden det krakkede. De to traf hinanden via en fælles kontakt og mødte op med næsten ens forretningsvisioner for et pakistansk udviklingshus i begyndelsen af 2003.

- Jeg havde selv nogle kontakter i Pakistan og havde i et år kørt nogle projekter og bestemt mig for at købe halvdelen af et selskab dernede for at lave udvikling med .NET-fokus. Så det var snydeheldigt, at vi mødte hinanden, men Danmark er jo et lille land, siger Lars Munch Johansen.

Ni danske kunder

Zahid Abdullah havde på sin side haft kontakter med nogle af Pakistans største virksomheder, herunder direktøren for it-virksomheden Xavor, som siden er blevet ansvarlig for Pakistans eksportråd for software ? og i øvrigt er uddannet i Norge.

- Jeg var der først i 2002 og fik indtryk af, at der var gode kræfter, men at de ikke var vant til at arbejde projektorienteret. I januar 2003 kom jeg tilbage, og så at der var gang i nogle meget interessante ting, og jeg besluttede mig for, at jeg ville bruge min baggrund til at skabe en forretning inden for offshoring, siger Zahid Abdullah.

Han er nu er direktør i selskabet Geopaq, der fokuserer på .NET-udvikling til danske softwarevirksomheder og håber på at kunne indgå strategiske alliancer med konsulentselskaber som eksempelvis Aston og Valtech.

Geopaq har efter knap et år ni danske kunder, om hvem Zahid Abdullah dog hverken kan røbe navne eller omsætningsniveau.

Oplagt alliance
Både Zahid Abdullah og Lars Munch Johansen tror, at en alliance mellem Pakistan og Skandinavien, med de nordiske landes forholdsvis store populationer af indvandrere med pakistansk baggrund, kan være oplagt.

- Pakistan er en lille fisk i forhold til Indien, når det gælder offshoring, mens Danmark er en lille fisk på Indiens offshoremarked, siger Zahid Abdullah.

De to sætter ingen omsætningsmål for den pakistanske forretning, men har som vision, at selskabet om to år skal have 250 ansatte og dermed være det største offshoringselskab i landet.

Lars Munch Johansen forklarer, at Geopaq ikke er en stor investering, men at han har brugt en masse tid og rejseaktivitet samt nogle hundredetusinde kroner.

- Det er ren køkkenbordsbogholderi, siger han.

Lars Munch Johansen understreger, at den pakistanske virksomhed ikke skal købe op, men vokse organisk, også selv om den ikke når det ambitiøse vækstmål.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere