IT Factory-stifter bag Pakistan-outsourcing

Zahid Abdullah udnytter sine pakistanske rødder og it-erfaring fra blandt andre Valtech til at skabe en it-virksomhed, som danskerne kan spare penge på at outsource .NET-udvikling til. Bestyrelsesformand er tidligere IT Factory-chef Lars Munch Johansen, der tror på, at Danmark og Pakistan kan knytte tætte bånd.

Endnu en dansk virksomhed kaster sig ud i at skabe forbindelser mellem udviklings-hungrende danske virksomheder og billig, kompetent arbejdskraft i Asien.

I Pakistans hovedstad Islamabad er 30 programmører beskæftiget med at udvikle .NET-projekter for selskabet Geopaq, som er blevet til på foranledning af den 38-årige dansk-pakistaner Zahid Abdullah, der blandt andet har arbejdet for Valtech.

Bestyrelsesformand er Lars Munch Johansen, der stiftede IT Factory og nåede at sælge selskabet, inden det krakkede. De to traf hinanden via en fælles kontakt og mødte op med næsten ens forretningsvisioner for et pakistansk udviklingshus i begyndelsen af 2003.

- Jeg havde selv nogle kontakter i Pakistan og havde i et år kørt nogle projekter og bestemt mig for at købe halvdelen af et selskab dernede for at lave udvikling med .NET-fokus. Så det var snydeheldigt, at vi mødte hinanden, men Danmark er jo et lille land, siger Lars Munch Johansen.

Ni danske kunder

Zahid Abdullah havde på sin side haft kontakter med nogle af Pakistans største virksomheder, herunder direktøren for it-virksomheden Xavor, som siden er blevet ansvarlig for Pakistans eksportråd for software ? og i øvrigt er uddannet i Norge.

- Jeg var der først i 2002 og fik indtryk af, at der var gode kræfter, men at de ikke var vant til at arbejde projektorienteret. I januar 2003 kom jeg tilbage, og så at der var gang i nogle meget interessante ting, og jeg besluttede mig for, at jeg ville bruge min baggrund til at skabe en forretning inden for offshoring, siger Zahid Abdullah.

Han er nu er direktør i selskabet Geopaq, der fokuserer på .NET-udvikling til danske softwarevirksomheder og håber på at kunne indgå strategiske alliancer med konsulentselskaber som eksempelvis Aston og Valtech.

Geopaq har efter knap et år ni danske kunder, om hvem Zahid Abdullah dog hverken kan røbe navne eller omsætningsniveau.

Oplagt alliance
Både Zahid Abdullah og Lars Munch Johansen tror, at en alliance mellem Pakistan og Skandinavien, med de nordiske landes forholdsvis store populationer af indvandrere med pakistansk baggrund, kan være oplagt.

- Pakistan er en lille fisk i forhold til Indien, når det gælder offshoring, mens Danmark er en lille fisk på Indiens offshoremarked, siger Zahid Abdullah.

De to sætter ingen omsætningsmål for den pakistanske forretning, men har som vision, at selskabet om to år skal have 250 ansatte og dermed være det største offshoringselskab i landet.

Lars Munch Johansen forklarer, at Geopaq ikke er en stor investering, men at han har brugt en masse tid og rejseaktivitet samt nogle hundredetusinde kroner.

- Det er ren køkkenbordsbogholderi, siger han.

Lars Munch Johansen understreger, at den pakistanske virksomhed ikke skal købe op, men vokse organisk, også selv om den ikke når det ambitiøse vækstmål.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere