Ny strømbesparende processor fra Intel

Intel er i fuld gang med at forberede et nyt våben i kampen om det mobile område. En helt ny processor med kodenavnet Banias skal være specielt designet til små, bærbare pc'er.

Indhold

Processorer til mobile enheder kræver særlige egenskaber. Specielt skal de bruge mindre strøm end processorer til stationære pc'er. Det ikke er helt nemt at give eksisterende processorer som Pentium III og Pentium 4 disse egenskaber, og derfor har Intel besluttet at skabe en ny processor helt fra bunden. Chippen vil have en avanceret strømstyring og flere nye faciliteter, der gør den velegnet til bærbare pc'er. I øvrigt vil Intel endnu ikke afsløre detaljer om Banias, men chippen vil være på markedet i slutningen af næste år, skriver ZDNet.

På det mobile område er Intel blevet udfordret af Transmeta, hvis Crusoe-processorer har meget lavt strømforbrug. Selv om Intel har lavet særlige mobile versioner af Pentium III med fokus på strømforbruget, har chipgiganten indtil nu forsømt at udvikle processorer, der er særlig velegnet til det voksende mobile marked. Også AMD puster Intel i nakken, for om kort til vil de første Athlon-processorer til bærbare pc'er komme på markedet. Disse processorer vil have en strømstyringsfacilitet ved navn PowerNow!, der er langt mere avanceret end Intels SpeedStep.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere