DVD+RW klar til august

Philips, Ricoh og HP vil have en bid af markedet for dvd-brændere. DVD+RW skal primært konkurrere mod DVD-RW.

indhold

Pioneer får ikke lov til at være alene på markedet for dvd-brændere til almindelige brugere ret længe. Til august eller september kommer de første DVD+RW-drev på markedet, og dermed får DVD-RW en seriøs konkurrent.

Både Philips og Ricoh har demonstreret DVD+RW-drev på CeBIT, men det er der sådan set ikke noget nyt i. Firmaerne bag standarden har nemlig fremvist prototyper i mere end et år. Det nye er, at drevene på CeBIT er produkter, der rent faktisk kommer i handlen i løbet af sensommeren.

Det første DVD+RW-produkt fra Philips bliver en videooptager, mens et drev til indbygning i pc'er følger efter til september. Ricoh regner med at lancere DVD+RW til computere til august, og også HP vil være med på vognen.

DVD+RW-drevene vil kunne skrive med en hastighed på 2,5x, mens læsehastigheden bliver 8x. Der bliver tale om combo-drev, der også vil være i stand til at brænde cd'er. Prisen bliver i omegnen af 8.000 kroner, mens medierne kommer til at koste 150 kroner.

Både DVD-RW og DVD+RW kan anvendes i almindelige DVD-ROM-drev, og der er ikke den store forskel på teknologien. Spørgsmålet er, om Pioneers forspring på et halvt års tid gør dem til vinder i dvd-krigen, eller om de store firmaer bag DVD+RW har en chance. Det bedste for brugerne ville dog være, hvis konkurrenterne kunne blive enige om en enkelt standard for dvd-brændere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere