1 GHz på den bærbare pc

Den første mobile Pentium III-processor med en clockfrekvens på hele 1.000 MHz er klar. Intel kan dog snart vente hård konkurrence.

Indhold

Endelig blev gigahertz-barrieren også gennembrudt på bærbare pc'er. Samtidig med lanceringen af den mobile udgave af 1 GHz Pentium III introducerer Intel en 900 MHz Pentium III og en 750 MHz Celeron til samme platform. De to nye Pentium III-processorer vil have indbygget SpeedStep-teknologi, der betyder strømbesparelse, når pc'en kører på batterier.

Intel har i øjeblikket ingen konkurrenter på markedet for hurtige processorer til bærbare pc'er. Det bliver der dog snart lavet om på, idet AMD forventes at lancere en ny Athlon med kodenavnet Palomino på CeBIT-messen sidst i denne uge. Palomino kommer også i mobile udgaver.

Næste generation af processorer fra Intel og AMD bliver fremstillet med 0,13 mikron teknologi frem for den nuværende 0,18 mikron teknologi. Intel har allerede demonstreret en mobil Pentium III med den nye produktionsteknologi, og disse processorer, der har kodenavnet Tualatin, forventes på markedet til sommer. Dermed kan man se frem til clockfrekvenser på op til 1,26 GHz, samtidig med at strømforbruget falder. Sidst på året vil de første 0,13 mikron Pentium 4 til bærbare pc'er også se dagens lys.

Blandt de første pc-producenter til at benytte den nye 1 GHz Pentium III er Dell, HP og Toshiba.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere