Artikel top billede

Smæk til Microsoft: IDC halverer forventninger til Windows Phone

For et halvt år siden spåede IDC en markedsandel for Windows Phone på næsten 20 procent. Det gør de ikke længere.

Forventningerne til Microsofts nye mobil-styresystem Windows Phone har været store - og nok også for store - hvis man skal tro den seneste prognose fra analysefirmaet IDC.

Ifølge norske digi.no regnede IDC indtil for bare et halvt år siden med, at Windows Phone i år ville nå en markedsandel på 5,2 procent. Det tal er nu ændret til mere beskedne 2,6 procent - en halvering på bare seks måneder.

Også på længere sigt er der dystre udsigter for Windows Phone. Hvor IDC tidligere regnede med en markedsandel i 2016 på 19, 2 procent - en smule mere end Apples iOS - spår IDC nu, at Windows Phone om fire år når op på en andel på mere beskedne 11,4 procent.

Den voldsomme nedskrivning er noget af en begmand for Microsoft og de mange forhandlere, som har sat deres lid til, at netop Windows-baserede smartphones og mobile devices kan blive det helt store trækplaster i forhold til især erhvervskunder.

Bedre bliver det ikke af, at IDC tilbage i 2011 var endnu mere optimistisk på vegne af Windows Phone med en forventet markedsandel på 20,9 procent. Ifølge digi.no giver IDC ingen forklaring på de mere afdæmpede vurderinger af mulighederne for Windows Phone.

Microsofts stigende markedsandel for smartphones bliver ifølge IDC taget fra Android, mens iOS derimod vil vokse en smule.

IDC-prognose for markedsandele for mobilstyresystemer.

Smartphone OS2012
(pct.)
2016
(pct.)
Android68,363,8
iOS18,819,1
Blackberry4,74,1
Windows Phone2,611,4
Linux2,01,5
Andre3,60,1

Kilde: digi.no

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere