Mandagens aviser om it

Ministre besøger Flextronics. Nettest kan børsnoteres igen. Analytikere advarer mod dyre it-aktier. Nye it-investeringer på vej. Systematic: Softwarehuse skal have kvalitetsstempel.

Ministre besøger Flextronics

Både videnskabsminister Helge Sander og beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, begge fra Venstre, besøger i dag Pandrup i Nordjylland, hvor telefabrikken Flextronics netop har bebudet 700 fyringer. De skal både besøge virksomheden og mødes med Pandrups borgmester Flemming Jansen. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Nettest kan børsnoteres igen

Brøndby-virksomheden Nettest, der producerer testudstyr og udvikler overvågningssoftware til teleselskaber, kan igen komme på børsen. Nettest var ellers et åg på GN Store Nord, der brugte sin fortjeneste på at sælge Sonofon til at opkøbe selskaber for næsten ti milliarder kroner og lægge dem sammen med Nettest. Alligevel måtte GN for et år siden betale 300 millioner kroner for at slippe af med Nettest. Nu fremstår selskabet dog i en slankere udgave, og investorerne sætter større pris på teknologiaktier. På den baggrund anser Christian Frigast, direktør for investeringsfonden Axcel, som i dag ejer Nettest, børsnotering for at være realistisk. Det stiller dog også krav til virksomheden, og derfor spiser han lige brød til, som han udtrykker det. (Børsen)

Analytikere advarer mod dyre it-aktier

Der er tegn på, at aktierne i it-selskaber er lige så brandvarme som før dotcom-krakket i 2000. "Vi frygter, at der kan opstå en it-boble igen," siger analtyiker Per Kongsgaard, Jyske Bank. Også Preben Damgaard, stifter af Damgaard, som fusionerede med Navision, og 2M Invest-stifter Michael Mathiesen råder investorerne til at se sig godt for, inden de sætter deres penge i it-aktier. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Nye it-investeringer på vej

Efter flere års krise i it-branchen ser det ud til, at venturemillionerne igen er på vej til investeringsselskaber, der satser på it. "Vi har afsat 50 millioner kroner, som vi forventer at investere i løbet af de kommende år," siger Thomas Wilby Knudsen, administrerende direktør for ventureselskabet IVS, der i efteråret 2003 modtog omkring 40 millioner kroner i investeringsvillig kapital fra blandt andre PFA og Lønmodtagernes Dyrtidsfond. (Morgenavsien Jyllands-Posten)

Systematic: Softwarehuse skal have kvalitetsstempel
Århus' softwareflagskib, Systematic Software Engineering, foreslår, at det offentlige kræver, at deres it-leverandører bliver kvalitetsgodkendt for at gøre sig håb om offentlige ordrer. Samme system gælder for byggefirmaer. Systematic er som det eneste danske softwarehus certificeret på niveau 3 under en kvalitetsmodellen Capability Maturity Model. Derfor forventer vicedirektør Alex Holm Jensen også flere ordrer, hvis det offentlige begynder at kræve kvalitetsstempel. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere