Artikel top billede

Med de rette metoder kan du sikre sund vækst og lede din virksomhed bedre

Den nye bog ”Regenerativ business” af Louise Sparf giver ledere og virksomheder metoder og strategier til sund vækst og virksomhedsledelse efter regenerative principper.

I nutidens erhvervsliv søger mange virksomheder og ledere en mere etisk og bæredygtig måde at drive forretning på. Spørgsmålet er bare, hvordan man gør det.

Med sin nye bog Regenerativ business kommer rådgiver og podcastvært Louise Sparf med sine svar på, hvordan virksomheder kan opnå en sund vækst og sund virksomhedsledelse – og ikke overraskende ligger det korte svar i bogens titel: Regenerativ forretning.

Regenerativ business er kort fortalt en forretningsstrategi, der fokuserer på at skabe værdi på en måde, der genopbygger og forbedrer de naturlige, sociale og økonomiske systemer, som virksomheden opererer i.

Ifølge Louise Sparf har det ’regenerative paradigme’ for alvor fået luft under vingerne i de seneste år, hvor virksomheder og ledere betræder stien mod en mere etisk måde at bedrive forretning på, samtidig med at de stræber aktivt mod at blive mere bæredygtige.

”De regenerative tanker og perspektiver har bevæget sig fra at være alternative græsrodstanker og små lommer inden i organisationerne til at blive det måske vigtigste ledelsesmæssige tema i bestyrelser, ledergrupper og organisationer,” skriver hun i bogen.

Med sin nye bog peger Louise Sparf på nødvendige ændringer og initiativer i arbejdslivet og organisationerne. Gennem en række cases fremhæver hun tiltag, som man som leder kan sætte i spil i hverdagen allerede i dag.

Bogen lover inspiration til adfærdsændringer, til nye måder at udøve ledelse, til nye måder at forstå virksomhedsøkonomi og til at definere succes i en organisatorisk kontekst.

Regenerativ business har undertitlen ”Små skridt mod sund vækst og virksomheder i trivsel” – og pointen er her, at små ændringer kan gøre en stor forskel.

For eksempel kunne man ifølge forfatteren arbejde med regenerative metrikker og nøgleindikatorer i stedet for de klassiske KPI’er.

Disse regenerative progress indicators (RPI) kan bruges til at fremhæve virksomhedens fremskridt i dens regenerative mål og hjælpe med at skabe et sprog, der bedre afspejler virksomhedens fokus på regenerering og positive bidrag til verden.

Louise Sparf har tidligere udgivet bogen Lederskabet i balance i 2022 og er medstifter af BETRUST og Make Work Meaningful.

Til daglig rådgiver hun ledere, direktioner og bestyrelser om at skabe bæredygtig vækst. Samtidig er hun sammen med Helle Ørsted vært på podcasten ”Det meningsfulde arbejdsliv”.

Titel: Regenerativ business – små skridt mod sund vækst og virksomheder i trivsel

Forfatter: Louise Sparf