Artikel top billede

Bowers & Wilkins in-ear-hovedtelefoner er lige så lækre, som billedet antyder, og heldigvis følger lydkvaliteten med. (Foto: Bowers & Wilkins)

Test: Her får du den bedste lyd for under 3.000 kroner - du skal dog ofre lidt på andre kvaliteter

Briterne kipper med flaget og leverer markedsledende lyd for in-ear-hovedtelefoner i prisklassen 3.000 kroner. De er fremragende på det felt – til allround-brug bør du tjekke andre modeller inden køb.

Gør som David Beckham – lyt til Bowers & Wilkins hovedtelefoner.

OK, fodboldikonet har nok fået klækkelig betaling for at sætte dem i ørerne, men det betyder ikke, at du skal holde dig fra den gode oplevelse.

For selv om de langt fra er perfekte, leverer de topklasse, når målet alene er høj lydkvalitet fra små øresnegle.

Diamantskåret aluminium

Bowers & Wilkins kan producere lyd via membraner som få andre.

Uanset om det gælder højttalere i sværvægtsklassen, både fysisk og vægtmæssigt, eller hovedtelefoner, så ved selskabet, hvordan det skal skæres. Det har det bevist siden 1966.

Det gælder også in-ear-hovedtelefon-genren, og Bowers & Wilkins nyeste topmodel Pi8 skuffer ikke, selv om prisklassen omkring de 3.000 kroner byder på stærke konkurrenter.

Lyden genereres af 12 millimeter store drivere, der er et andet ord for højttaler-elementer. Det er en forholdsvis stor membran, og det har mange fordele.

Et større membran-areal kan give et større lydtryk ved mindre bevægelse. Det betyder lavere forvrængning.

Membranen er lavet af kulfiber, der både er let og stift og derfor egner sig godt til en højttaler.

Selve hovedtelefonen er blandt andet produceret i diamantskåret aluminium, og selv om jeg ikke kan se det med det blotte øje, kan jeg konstatere, at de føles lækre i hånden.

Gode forbindelser til den fede lyd

For at sikre bedst mulig lyd overføres der via aptX, der kan levere lossless-kvalitet. Der signalbehandles op til 24 bit, så den indbyggede digitale chip og forstærker får bedst mulige arbejdsbetingelser.

Lydmæssigt er vi da også i den helt tunge ende af skalaen. Der er en størrelse i lyden, som gør, at du på nogle punkter føler, at du lytter til over-ear-hovedtelefoner.

Især basområdet er stort og artikuleret. Der spilles bas, som kom lyden fra en langt større membran. Det er ret godt gået.

Lyden er varm og lidt tilbagelænet. Den har masser af overskud og fint med detaljer. Det hele spiller homogent, og hele tiden har du fornemmelsen af, at hovedtelefonerne kan meget mere.

Selv i komplekse musiknumre med masser af instrumenter har Pi8 et overblik og en ro, der gør, at du slapper helt af, når du lytter.

Køb dem og lev med batteritiden

I øret kan de opleves lidt store af den simple grund, at de er store. Det er ikke sådan, at de falder ud, men de kræver lidt tilvænning og bør prøves inden køb.

Selv om de er IP54-stænksikre, er det ikke dem, du skal vælge til interval-løbeturen. Romaskinen eller vægttræning i det lokale træningscenter kan dog nok gå an.

De fylder øret ud, så at sige, og hjælper dermed også med at lukke støj ude. De har naturligvis ANC, der kan justeres, og denne fungerer faktisk fint.

Der lukkes effektivt af for trafikstøj, men der kan også åbnes i intervaller, så du er "trafiksikker". Helt som trenden dikterer.

Opkald håndteres også fint – kun modtagerens ende kan være lidt generet af vindstøj. Her findes bedre alternativer hos konkurrenterne, ikke mindst fra Jabra, der dog ikke leverer samme sublime lydkvalitet.

Køb dem og lev med batteritiden

Alt ned til etuiet er gennemført. Det er overfladen, måden det lukker på, der giver en kvalitetsfølelse.

Etuiet kan i øvrigt bruges som trådløs sender på flyturen, og du kan tilslutte to Bluetooth-enheder på samme tid.

Etuiet er halvstort, men de runde kanter gør det let at få op og ned i lommen.

Betjeningen er god og hurtigt reagerende.

Der er også stemmestyring, og her er nærmest fuld plade med understøttelse af Google Assistant, Alexa og Siri.

Disse fungerer også som talegrænseflade til din smartphone for kommandoer, der ikke har med lyden at gøre.

Batteritiden er opgivet til 6,5 timer – 13,5 timer med ladeetuiet. Det er lige i underkanten, og jeg fik da også kun fem timer med alt slået til.

Ladetiden er hele to timer, så her er plads til forbedringer, selv om du kan opnå to timers lytning via 15 minutters opladning.

Så lade- og spilletid opleves lidt som en elbil med for kort rækkevidde – du bliver nødt til at planlægge, hvis du skal på en længere tur.

Men er du ude efter en in-ear-hovedtelefon, der leverer lige så meget i byggekvalitet som i lyd, er der ikke mange konkurrenter i prisklassen.

Personligt kan jeg sagtens leve med de mindre gode punkter, men til prisen på 2.999 kroner burde især batteritiden være bedre.

Lydmæssigt er de til et rent femtal, alt taget i betragtning kommer de i mål med et fornemt fire-tal i karakter.


Loading ikon


White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering