Artikel top billede

Tjek her om dit Apple-ID er blevet stjålet

Her kan du tjekke, om dit Apple-produkt er blandt den million UDID'er, som er sluppet ud på nettet.

Hvis du er bekymret over, om du ejer en af den million Apple-enheder, hvor UDID'en (den unikke id-kode) er lækket på nettet, kan du nu bruge dette simple værktøj til at tjekke koden. AntiSec hævder, at man har fået fat i 12 millioner UDID'er, men kun en million af dem er indtil videre lagt ud på nettet.

Det er denne database, som man kan gennemsøge med værktøjet hos TNW Magazine. Det er ikke nødvendigt at indtaste hele UDID'en på 40 tegn, og det er måske heller ikke en god idé. TNW lover, at man ikke gemmer id-koderne, men de bliver sendt over nettet i ukrypteret form og kan altså nemt opfanges.

Her er en guide til, hvordan du finder frem til din UDID.

Som dansk Apple-kunde kan man sagtens risikere at finde sin iPhone eller iPad i databasen. Den danske sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS skriver på Twitter, at han har fundet UDID'er for tre af sine Apple-produkter.

Hvis man samtidig har ændret navnet for sin Apple-enhed, så den eksempelvis hedder "mit navns ipad", kan der være ekstra grund til bekymring. For navnefeltet er også lækket, og dermed bliver det lettere at identificere, hvem ejeren er.

Det store spørgsmål er stadig, hvor filen med 12 millioner enhedskoder kommer fra. AntiSec hævder, at den er stjålet fra en FBI-agents computer, men FBI afviser dette.

Ifølge Forbes stammer filen muligvis fra en app-udvikler og ikke fra Apple. Det kræver så, at den pågældende app er installeret på mindst 12 millioner enheder, hvor man har været i stand til at opfange UDID'en.

Mistanken retter sig mod den populære og gratis AllClear ID app, som er relateret til FBI-partneren National Cyber Forensics and Training Alliance (NCFTA). Navnet på filen med de mange id-koder indeholder netop forkortelsen NCFTA.  

Filen indeholder også de såkaldte "Push Notification Tokens", og det tyder også på, at den oprindelige kilde kan være en app-udvikler. De første og sidste 50 datasæt fra filen kan ses på denne side.

Påstanden om et indbrud i en FBI-computer kan være et røgslør og et forsøg på at kaste mudder på AntiSec's ærkefjender hos politiet.

Det passer med, at man har sat navn på den FBI-agent - Chris Stangl - hvor filen angiveligt er stjålet. Han har tidligere været involveret i kampen mod netop AntiSec og Anonymous.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere