Artikel top billede

KMD: Derfor er der enorme forskelle på vores priser

Hos KMD er der en god forklaring på, hvorfor nogle kommuner betaler markant mere end andre for samme it-system.

Læs også: Kommune betaler 26 gange prisen for KMD-system

Kommuner betaler op til 28 gange så meget for samme it-system som andre kommuner, viser en gennemgang begået af Kombit.

Læs mere om det her.

Men hos KMD forklarer direktør Karen Nielsen, hvorfor det forholder sig sådan:

"De prisforskelle nogle kommuner oplever, er et levn fra gamle aftaler under KL's tidligere ejerskab af KMD," lyder det i en skriftlig kommentar.

"Langt de fleste af de gamle aftaler er allerede udløbet, og de fleste kommuner er i dag på aftaler med ensartede priser."

"KMD respekterer selvfølgelig de indgåede, gamle aftaler, men i takt med, at aftalerne udløber, har KMD i det nye ejerskab harmoniseret vores priser og rabatter, så kommunerne stort set betaler det samme per enhed for de enkelte produkter. Det synes vi, er den helt rigtige vej at gå," lyder det fra Karen Nielsen.

Forsimplede beregninger

Det er også værd at bemærke, at Kombits udregninger er "forsimplede".

"Der vil altid være forskelle mellem kommuners priser opgjort per indbygger, da mange løsninger er prissat per pensionist, per sag, per borger med videre. Det er den prismodel, vi bruger, og som også blev brugt, da KL ejede KMD," forklarer KMD-direktøren.

"Vi kan ikke genkende billedet af, at KMD's priser er skruet voldsomt i vejret under KMD's nuværende ejerskab."

Overholder indgået aftale

"Vores priser er reguleret af en aftale som KL og Kombit udarbejdede, da kommunerne solgte KMD, og KMD overholder naturligvis den aftale," understreger hun.

"Det er væsentligt at understrege, at KMD's pris- og omsætningsudvikling under vores nye ejerskab ikke har adskilt sig fra den prisudvikling, vi havde under det tidligere KL-ejerskab," forkalrer hun videre i den skriftlige kommentar.

KMD taler løbende med kommunerne, og langt de fleste af de gamle aftaler med de omtalte prisudsving er som nævnt allerede ændret, lyder det.

"Vi er selvfølgelig altid parate til at tale med de kommuner, der måtte ønske det."

Computerworld har bedt KMD om et interview, men KMD har kun ønsket at sende ovenstående skriftlige kommentar.

Læs også: Kommune betaler 26 gange prisen for KMD-system.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere