Artikel top billede

Internet Defense League skal beskytte nettet

En ny sammenslutning skal fungere som et værn mod love og tiltag, der truer friheden på nettet.

Tilbage i januar gik tusindvis af websites i sort for at protestere mod den kontroversielle antipirat-lov SOPA, der blev sammenlignet med internet-censur. Det blev en succes for SOPA's modstandere og loven blev udskudt på ubestemt tid. Nu er gruppen bag den oprindelige protest gået sammen i en ny koalition, der skal beskytte nettet mod trusler af enhver art med de samme midler.

Det initiativ kalder sig selv Internet Defense League og det er ikke kun navnet, der lyder som noget fra superheltenes verden. Gruppen beskriver sig selv som nettets "bat-signal" og har designet et logo, som minder om den klassiske Batman-lampe på taget af politistationen i Gotham City.

"Sammen kan vores websteder og personlige netværk mobilisere planeten for at forsvare nettet mod dårlige love og monopoler," hedder det på den nye hjemmeside for Internet Defense League.

Ifølge Huffington Post sker den officielle lancering om to uger, og til den tid vil man afsløre navnene på de internet-firmaer, der er gået med i kampen. Både Reddit og Wordpress skulle være blandt de første.

Hos Internet Defense League kan man tilmelde sig med sin hjemmeside- og mail-adresse. Herefter vil man modtage en besked, når der dukker en "trussel" op, og medlemmerne kan så vælge at sprede budskabet på deres egen hjemmeside eller profil på et socialt netværk med et enkelt klik.

Medlemmerne kan også integrere en kontakt-formular på deres side, hvor man kan sende et protestbrev til sine lokale lovgivere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere