Google til kamp mod medicin-reklamer

Google tager nu kampen op mod den omfattende handel med farlig og vanedannende medicin via selskabets internetsider. Dermed har de amerikanske myndigheder haft succes med et massivt lobbyarbejde for at få lovlige internetsteder til at gribe ind over for medicin-handel.

Verdens mest anvendte søgemaskine Google vil ikke længere acceptere at tjenesten bruges som reklamesøjle for medicin, der ikke er godkendt af myndighederne, skriver Wall Street Journal.

Beslutningen kommer i kølvandet på tilsvarende beslutninger i sidste måned fra konkurrenterne Yahoo og Microsoft MSN.

Hidtil har virksomheder uhindret kunnet benytte internettet til at sælge millioner af doser medicin uden medicinsk vejledning.

Dermed er nettet blevet et af de letteste steder at få fat på smertestillende piller og antidepressive midler, der kan resultere i overdoser og afhængighed.

Google også ansvarlig

De amerikanske myndigheder har i løbet af det seneste år ændret fokus i deres forsøg på at få lukket for den stigende handel med ikke-godkendte stoffer på nettet.

Førhen gik politikerne efter at få fat i producenterne af stofferne, men nu har den amerikanske kongres nedsat ikke mindre end tre kommissioner, som har rettet fokus mod lovlige internetsteder - såsom Google - kreditkort-firmaer, transportfirmaer og banker, der gør handlen med farlige stoffer mulig.

- De lovlige virksomheder er en vigtig del af forsyningskæden med farlige stoffer, siger Carmen Catizone, direktør for den amerikanske sundhedsstyrelse, som har lobbyet hårdt for at få Google og andre søgemaskiner til at droppe medicinreklamerne til Wall Street Journal.

Ifølge analysefirmaet Nielsen/Netratings udgjorde medicin og helse omkring fem procent af det samlede salg af online-reklamer i oktober måned.

Google oplyser, at virksomheden fremover til hyre et andet selskab til at rydde op i skoven af lovlige og ulovlige medicinsælgere på selskabets side. Google vil også spærre for søgning på nogle af de stoffer, der kan misbruges.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere