Artikel top billede

Din krop skal fungere som computerkabel

Snart kan du udveksle et digitalt visitkort med et håndtryk eller overføre billeder fra din smartphone blot ved at røre computeren.

Ericsson viste sin Connected Me-teknologi på CTIA Wireless-messen i sidste uge og demonstrerede, hvordan den kan bruges til at sende data gennem menneskekroppen. Ericsson-chef Hans Vestberg holdt en smartphone i den ene hånd og en sensor til et lydsystem i den anden hånd. Han sendte så en mp3-fil gennem sin egen krop - helt uden kablet eller trådløs forbindelse.

Ericsson viste allerede teknologien på Consumer Electronics Show i Las Vegas i januar og på Mobile World Congress i Barcelona i februar.

Ifølge Ericsson kan teknologien være klar i kommercielle produkter allerede til næste år. Det kan tage mellem 12 og 18 måneder inden det første produkt er klar, skriver CNET.

Ideen er at man kan sende musik, video og andre data fra mobile enheder gennem kroppen til stationært udstyr som computere, stereoanlæg eller fjernsyn.

Den store konkurrent er trådløse teknologier som den nye standard 802.11ac, hvor hastigheden er skruet op til mere end en gigabit i sekundet. Når man kan overføre data så hurtigt kan det være svært at se, at det er nødvendigt at bruge kroppen som kabel.

Men Ericsson ser alligevel mange muligheder i sin teknologi. Den kunne f.eks. bruges til at identificere en person, fordi alle kroppe har en unik elektrisk profil.

Eller det kunne kombineres med en fingeraftryk-læser; tryk på skærmen med din finger for at bekræfte din identitet, hvorefter data sendes gennem din krop til telefonen.

Ifølge firmaet skulle det være helt ufarligt at sende data gennem kroppen - signalet overfører mindre elektricitet end kroppen allerede indeholder.

Selskabet forhandler i øjeblikket med producenter af smartphones, pc'er, fjernsyn og printere om at få Connected Me-teknologien indbygget i deres produkter.

Ericsson samarbejder også med forskere hos Massachusetts Institute of Technology om at bruge GPS-teknologi og trådløse netværk til at følge personer og genstande. I et af projekterne, Trask Track, har man udstyret affald med sendere, så man kan spore hvor affaldet ender.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere