Artikel top billede

Tumblr opgiver sin modstand mod betalte annoncer

Tumblr-stifteren hader reklamer på nettet, men nu er han alligevel tvunget til at bøje sig.

Fra den 2. maj kan annoncører købe plads på blog-platformen Tumblr, som ellers har været en reklamefri zone. Det skriver Business Insider. Tumblr-stifteren David Karp har tidligere udtalt at han er indædt modstander af online-annoncer, men nu er han blevet tvunget til at æde sine ord.

Så sent som i sidste uge sagde Karp i et interview med Ad Age, at Tumblr måske kunne vise Google-annoncer for at tjene penge, men at dette vil være den absolut "sidste udvej".

Nu ser det altså ud til, at Tumblr er blevet presset til at åbne for annoncer. De skal nu vises i det såkaldte "radar" felt, hvor man i øjeblikket kan se populære indlæg fra andre brugere.

Tumblr har haft en massiv vækst i de sidste 12 måneder og har nu mere end 50 millioner blogs og 120 millioner brugere.

Mange virksomheder bruger allerede Tumblr - men indtil nu har de ikke haft mulighed for at betale for at sikre sig yderligere eksponering bortset fra de såkaldte "highlighted posts", hvor man betaler symbolske 1 dollar for lidt ekstra synlighed. Det ændrer sig nu.

Tumblr modtog 125 millioner dollar efter en finansieringsrunde i september sidste år, men firmaet har haft svært ved at finde en fungerende forretningsmodel.

Karp præsenterede nyheden om de betalte annoncer på Ad Age's Digital Conference i New York i denne uge. En af deltagerne betegner Karp's præsentation som den mærkeligste keynote, han nogensinde har oplevet. Han skulle tale i en halv time, men forsvandt allerede efter syv minutter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere