Apple klar med Flashback-dræber

Apple er nu klar med et værktøj, som fjerner Flashback på Mac-computere.

Mere end en halv million Mac-computere er allerede inficeret med Flashback-trojaneren, som udnytter et Java-sikkerhedshul til at sprede sig automatisk. Nu har Apple frigivet et integreret værktøj, som fjerner Flashback. Det nye værktøj er en del af en sikkerhedsopdatering til Java, som blev frigivet torsdag.

Apple har allerede lukket Java-sikkerhedshullet med en sikkerhedsopdatering den 3. april til Mac OS OX 10.6 og 10.7. Men det er ikke alle Mac-computere, der har fået installeret denne opdatering.

Tidligere i denne uge fortalte Apple så, at man vil udvikle et værktøj som fjerner Flashback. Det er gået rigtig stærkt - to dage senere er Apple klar med en opdatering.

Apple fortæller selv, at opdateringen fjerner de mest almindelige varianter af Flashback og slukker for den automatiske afvikling af Java-applets på websider.

Samtidig forsøger Apple at få slukket de kontrolservere, der bruges til at styre Flashback-botnettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere