Københavns kommune ind på Tetra-scenen

København kommunes eget teleselskab, KE Tele, har indgået en aftale med Motorola, der betyder, at selskabet fra næste år bliver Tetra-leverandør. KE Tele satser både på offentlige og private kunder til den omstridte mobilteknologi.

København kommunes eget teleselskab KE Tele kaster sig nu ud i en ny rolle som leverandør af mobilteknologien Tetra i samarbejde med Motorola.

Det kommunalt ejede teleselskab har indgået en aftale med Motorola, der står bag virksomheden Tetranet, som ejer den ene af to danske licenser til mobilteknologien Tetra.

- Vi skal være leverandører af Tetra til slutbrugerne. Mange af de kunder vi har i dag er netop af den slags, der kan have interesse i at få adgang til Tetra-netværket, siger Claus Nørr Lorenzen, administrerende direktør for KE Tele.

KE Tele håber på erhvervskunder

KE Tele har i forvejen sit eget fiberkabelnet i København og står for telefoni- og datatransmissionsydelser til København kommunes 1.200 kontorer og institutioner og til Hovedstadens Sygehusfællesskab (HUR).

Derudover står KE Tele for alle teleaktiviteterne i Københavns Energi (KE), og leverer service på grossistbasis til andre teleselskaber og bredbåndsadgang til private virksomheder.

- Vi besidder den nødvendige infrastruktur til at kunne tilbyde Tetra. Eksempelvis har vi eksisterende master, lokaler og fiber. Vi håber på, at Tetra-samarbejdet ikke blot vil være interessante for vores nuværende kunder, men også for private virksomheder, siger Claus Nørr Lorenzen.

Han ønsker ikke at oplyse, hvor meget KE Tele regner med at samarbejdet betyder i kroner og ører, men kalder det en betydende aftale.

KE Tele forventer, at selskabets leverancer til Motorola er klar i andet kvartal næste år, hvor der så bliver åbnet for Tetra-drift.

Omstridt teknologi

Tetra-teknologien udmærker sig ved at tilbyde prioritering på netværket, så de vigtigste data går først igennem, samtidig med det er muligt at kalde en hel gruppe brugere på én gang. Det er funktioner, som især politi, brandvæsen og andre former for beredskab kan have brug for.

Derfor forventede mange også, at der ville blive lavet en national aftale med det danske beredskab, da Motorola havde købt den ene af licenserne. Men tidligere på året blev udbygningen af Tetra sat i bero, fordi beredskabskunderne blev væk.

Det skete ifølge Motorola, fordi regeringen ikke krævede et fælles kommunikationsnetværk til beredskabet. Derfor skal Motorola finde andre kunder end beredskabet, hvis investeringen på 800 millioner kroner i et landsdækkende Tetra-netværk skal tjenes hjem.

Motorola regner med, at Tetra er fuldt udrullet i Storkøbenhavn i løbet af 2004, mens hele landet skal være dækket i løbet af 2007. Det står i øvrigt også i licensbetingelserne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere