Artikel top billede

Microsoft har købt Netscape-patenterne

Microsoft har købt en stor patentpakke fra AOL. Med i pakken er også de gamle Netscape-patenter.

I halvfemserne udkæmpede Microsoft og Netscape en hård browserkrig. Netscape var længe den mest populære browser - indtil Microsoft integrerede sin browser Internet Explorer i Windows og dermed slog Netscape ihjel. Netscape blev solgt til AOL for 4,2 mia. dollar i 1998 og nu er rettighederne til den gamle browser landet i hænderne på - Microsoft.

Det er en del af en større handel, hvor Microsoft betaler 1,06 mia. dollar for 800 AOL-patenter. AOL beholder 300 patenter inden for søgning, reklame og sociale netværk, men Microsoft får også licens til disse patenter.

Navnet Netscape tilhører fortsat AOL, men patenterne bliver altså nu overdraget til Microsoft.

AOL's aktiekurs steg med hele 45 procent efter nyheden om patentsalget slap ud, men handlen er stadig ikke helt på plads. Microsoft er dog forpligtet til at betale en erstatning på 210 mio. dollar, hvis den går i vasken.

Den gamle internet-gigant AOL har ikke klaret sig så godt og trods overtagelsen af Huffington Post og TechCrunch sidste år har selskabet haft svært ved at tjene penge.

Det ventes at Microsoft vil bruge patenterne i sin kamp mod Google. Sidste år var Microsoft med i et konsortium, der købte 6.000 gamle Nortel-patenter for 4,5 mia. dollar.

Nu har Microsoft altså også fået retten til Netscape-browseren. Heldigvis lever Netscape Navigator videre - i februar 1998 blev koden frigivet under en open source-licens. Mozilla Foundation blev senere oprettet for at styre den videre udvikling. Firefox-browseren, der har rødder i den gamle Netscape-kode, har i dag omkring en fjerdedel af browser-markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere