Artikel top billede

Dansk firma konverterer software til webapplikationer

Danske Roozz har skabt en platform, hvor man kan leje og køre almindelige programmer direkte i browseren.

Hvis det står til danske Roozz, skal nettets store download-portaler snart tilbyde en "Rent" eller "Rent and run online" knap i stedet for de sædvanlige "Download" og "Purchase" knapper. Det danske firma, som ComON omtalte i forbindelse med åbningen af Chrome Web Store i december 2010, har udviklet en løsning der konverterer eksisterende software til webapplikationer i løbet af kort tid.

Konverteringen tager typisk 48 timer og kræver kun at softwaren bliver sendt på en cd eller i en zip-fil, hvorefter det bliver konverteret så det kan køre direkte i browseren. Det kræver dog, at man installerer det særlige Roozz plugin på 1 MB.

Ifølge salgschef Jesper Thomsen fra Roozz har man netop rundet 500.000 installationer af sit plugin.

"Vi har set en solid vækst de sidste måneder, og vi forventer at nå 2 millioner brugere i løbet af 2012. Vi forventer samtidig at nå op på adskillige hundrede titler på vores platform indenfor mange forskellige software segmenter i løbet af i år," siger Jesper Thomsen.

Han fortæller at man forhandler med de store download-portaler om at tilføje "Rent" knappen, så brugerne altså kan slippe for at skulle downloade og installere softwaren.

Det interessante spørgsmål er så, om ydelsen kan måle sig med "lokal" software. Roozz forklarer selv hvordan det fungerer på sin hjemmeside:

"Når brugeren lejer software og spil på vores platform, bliver filerne downloadet og cached på den lokale computer. Det fungerer ligesom når du henter webgrafik eller video på din computer, hvor de også bliver downloadet og gemt i en lokal cache. Det betyder at spillet kører på brugerens cpu. Det giver præcis den samme ydelse som når du henter samme titel fra en cd eller downloader den," hedder det.

I øjeblikket er der omkring 100 titler på Roozz-platformen, og det er en blanding af fotoredigering, udviklerværktøjer og spil. Nogle er gratis, mens andre kan lejes mod et fast beløb per dag eller uge.

"Vi fokuserer lige nu på applikationer indenfor foto og video, og vi har en aktiv dialog med de fleste af de største spillere indenfor dette segment," siger Jesper Thomsen.

Firmaet modtog i november 2011 en investering fra Seed Capital og holdet er nu vokset til 10 mand.

Det danske firma bruger en noget anderledes model end cloud-tjenester som Onlive, hvor applikationen kører på serveren og skærmbilledet streames direkte ned til brugeren. Det kræver store ressourcer til at afvikle softwaren, men betyder samtidig at man er helt uafhængig af brugerens hardware.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere