Artikel top billede

Sure hotelgæster fikser netværket

Hvad sker der når man fylder et konference-hotel med supernørder?

Det er forår i Paris - og Internet Engineering Task Force (IETF) har indkaldt til sit 83. møde. Her er dagene fyldt med præsentationer, arbejdsgrupper og møder med sexede temaer som "multiparty multimedia session control", "operational security capabilities" og "registration data service". Nu kommer alle deltagerne selvfølgelig slæbende med deres bærbare, tablets, smartphones og alskens andet internet-opkoblet grej, og det har fået internet-opkoblingen i konference-hotellet Concorde La Fayaette i nærheden af Champs-Elysees til at gå i knæ.

I løbet af konferencens første dage blev nettet på hotellet hele tiden langsommere, skriver Networld World. Hvad gør man så? IETF-eksperterne diskuterede emnet på deres mailing-lister og opdagede, at 30 pct. af datapakkerne gik tabt og latenstiderne steg til fem-seks sekunder. Mange porte til populære chat-programmer og VPN var spærret. Altså en helt uholdbar situation for de tilrejste IETF-folk.

De fandt på kreative løsninger. Én af deltagerne opdagede at der kun var forbindelse til det trådløse netværk lige under loftet i badeværelset. Så han klæbede en smartphone fast til loftet og lavede en forbindelse til sin bærbare med Bluetooth-tethering.

Det var selvfølgelig kun en midlertidig udvej. Efter to dage måtte hotellets administration give op og tillade konference-deltagerne fuld adgang til netværkets infrastruktur. Når hotellet alligevel er fyldt med verdens bedste netværks-eksperter, kan man lige så godt lade dem fikse netværket.

Det blev til det, som Network World kalder for et "Extreme Wifi Makeover". Eksperterne opdagede hurtigt, at man havde lavet en klassisk fejl; der var alt for mange AP'er (access points), som sendte med for stor styrke på de samme kanaler. På de fleste kanaler blev sendestyrken derfor reduceret fra 20 dBm til 10 dBm og kanalerne blev delt op på en ny måde. Nogle AP'er blev helt slukket eller flyttet til 5 Ghz frekvensbåndet, der er mindre belastet end det sædvanlige 2,4 Ghz frekvensbånd.

Det hjalp - mange af konference-deltagerne fortæller, at nettet pludselig blev meget hurtigere. Men den store vinder er nok hotellet - de fik optimeret deres trådløse netværk ganske gratis.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere