Artikel top billede

Ny sejr til de tyske pirater

I Tyskland er Piratpartiet stadig et fænomen. I det seneste delstatsvalg har partiet fået 7,4 pct. af stemmerne.

Piratpartiet i Tyskland har fået 7,4 procent af stemmerne ved det seneste delstatsvalg i Saarland. Dermed fortsætter piraterne deres succes hos de tyske vælgere, som allerede sidste år stemte piraterne ind i delstatsforsamlingen i Berlin. Her fik piraterne 8,5 pct. af stemmerne og det var nok til 14 ud af de 150 pladser i delstatens parlament.

Nu har piraterne så gjort deres indtog i landdagen i Saarland og de første analyser viser, at partiet har trukket stemmer fra alle de største partier. Men en meget stor del af stemmerne kommer også fra vælgere, som ikke normalt stemmer.

Piratpartiet i Saarland er dermed større end De Grønne, der kun fik seks procent af stemmerne, og regeringspartiet FDP er faldet helt ned til 1,2 pct. Dermed ligger de under spærregrænsen.

I flere meningsmålinger ligger piraterne til helt op til 10 procent af stemmerne på landsplan.

Piratpariet kæmper for transparens i det politiske system og mod enhver form for censur på nettet. Det har vakt genklang hos tyskerne.

Ifølge Forsa har Piratpartiet formået at tiltrække de vælgere, der er utilfredse med det eksisterende politiske system. Det er vælgere, som tidligere har brugt De Grønne som "protestparti". Nu er det piraterne, der har tiltrukket de unge vælgere med løfter om nye politiske vinde.

Partiets formand har tidligere luftet tanken om at indgå i en regeringskoalition med socialdemokraterne og partiet De Grønne. Det blev dog kritiseret skarpt af mange medlemmer. En rolle som regeringsparti passer ikke sammen med selvopfattelsen som protestparti.

I Danmark var Piratpartiet end ikke opstillet ved den seneste Folketingsvalg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere