Artikel top billede

(Foto: Peter Belanger)

Skal du stå i kø for at købe den nye iPad?

Blog: Den nye iPad kommer til Danmark fredag. Skal du pakke teltsækken og soveposen allerede nu?

Dengang Apple lancerede sin første iPad gik der mere end et halvt år, inden den kunne købes officielt i Danmark. Denne gang gik der kun en uge. Den nye iPad blev lanceret i USA og mange andre lande fredag i sidste uge, og danskerne måtte så vente en uge ekstra - medmindre de har lyst til at smutte en tur over grænsen til Tyskland. Fredag den 23. marts er den officielle danske lanceringsdato. Det er iPad-dag, og man må nok regne med, at der bliver kø foran de butikker hvor vidunderet kan købes.

Men kan det betale sig at løbe ud og investere i den nye tablet? Jeg var blandt de heldige, som fik fat i en iPad allerede fredag i sidste uge - en af fordelene ved at bo tæt på den dansk-tyske grænse - og har således haft en uges tid til at lege med computeren.

Der er sagt og skrevet meget om skærmen, og de tekniske data behøver ikke blive gentaget, men det interessante er selvfølgelig også oplevelsen af produktet. Skærmen er flot - rigtig flot. Tekst fremstår med lysende skarphed og læseoplevelsen er meget bedre end på den gamle iPad. Nu er iPad'en endelig egnet til at læse e-bøger - det må være et problem for Amazon, som stadig sælger sine e-ink-baserede Kindle-læsere. Den eneste ulempe ved iPad-skærmen er stadig, at den er ikke så god i direkte sollys. Her er e-ink stadig bedre.

Som nybagt ejer af den nye iPad vil man gerne finde en masse apps, der udnytter den høje opløsning, og det er lidt af en skuffelse. For der er ikke ret mange programmer, som er optimeret til den nye skærm, og det er også svært at vurdere, om de faktisk udnytter mulighederne fuldt ud. Apple har opgraderet sine egne applikationer til iPad'en, men ellers skal man nok vente nogle uger, før der for alvor kommer nogle spændende apps som bruger displayet optimalt.

Faktisk kan den nye skærm også være en ulempe - for den afslører dårlige billeder i lav opløsning. Det gælder ikke mindst på websider, hvor man for alvor kan se, hvis grafikken har en lav kvalitet. Jeg har forgæves forsøgt at finde video, der udnytter skærmens fulde opløsning, og de fleste billeder bliver også hurtigt grimme når de bliver blæst op i fuld opløsning. Igen er det nok kun et spørgsmål om tid, inden der kommer mere HD-indhold, men det er irriterende når man lige har investeret i den nye iPad.

Jeg kan stadig ikke se meget formål med de to indbyggede kameraer og det virker underligt, at Apple stadig kun sælger udgaver med 16, 32 og 64 GB. Hvad med 128 GB? Den manglende 4G-understøttelse i Danmark trækker også ned. I forhold til to'eren er den nye iPad både tungere og tykkere, og man mærker hurtigt at den bliver varm på bagsiden. Det betyder måske ikke noget, men det er lidt ubehageligt.

De fleste iPad-ejere vil uden tvivl anskaffe den nye model - alene på grund af skærmen. Det er også imponerende, at Apple har fået proppet så mange pixels ned i et 9,7-tommers display. Det betyder meget, hvis man læser e-bøger, magasiner og andre tekster med sin iPad. Men for almindelige applikationer er forskellen ikke så stor. Vi har stadig ikke set en "killer-app" til den nye iPad.

Verden er meget anderledes i dag end for to år siden. Der er mange andre fisk i havet og iPad er ikke længere den eneste interessante tavlecomputer. Til efteråret kommer der sikkert mange nye tablets med Windows 8 og samme høje opløsning som iPad. Så Apple har brug for at vise, at de kan bevare deres forspring. Den nye iPad er en evolution - ikke en revolution. Denne gang har Apple ikke overrasket os, men leveret det, som vi forventede. Det er måske ikke helt nok.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere