Artikel top billede

Den syriske præsidents e-mails lækket

Flere tusinde e-mails fra den syriske præsident Bashar El-Assad er landet hos britisk avis.

Mens konflikten raser i Syrien har landets præsident travlt med at shoppe luksusgenstande på nettet og hente country-musik i iTunes Store. Det fremgår af en datasamling på mere end 3.000 e-mails, som hackere har stjålet fra Bashar El-Assads postkonto. Den britiske avis The Guardian har modtaget hele datasamlingen og her mener man, at beskederne er ægte.

Ifølge avisen viser de mange mails, at præsidentfamilien lever et luksusliv isoleret fra resten af landet, mens militæret slår hårdt ned mod oprøret i Syrien. Det anslås at mindst 8.000 er omkommet under urolighederne i det sidste år.

Der er også interessante politiske informationer i de mange mails. Præsidenten har hentet råd i Iran om, hvordan han skal håndtere konflikten, mens datteren af emiren i Qatar har rådet ham til at gå i eksil.

De viser også, at præsidenten har forsøgt at omgå de internationale handelssanktioner ved at bruge stråmænd til at bestille varer i udlandet.

The Guardian skriver at præsidenten i flere år har brugt mail-adressen sam@alshahba.com til at kommunikere med sine nære rådgivere. Men en af regeringens medarbejdere kopierede kodeordet allerede i marts 2011 og gav det videre til oppositions-grupper.

Herefter har oppositionen været i stand til at overvåge præsidentens mail-trafik og dermed også følge de planlagte troppe-bevægelser. Men efter et Anonymous-angreb mod den syriske regering i januar sluttede kommunikationen på denne adresse, og man har derfor besluttet at offentliggøre alle e-mails.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere