Artikel top billede

Den nye iPad mangler HD-apps

Den nye iPad kan købes i USA fra denne uge, men applikationerne er ikke klar endnu til den høje opløsning.

Fredag den 16. marts bliver den nye iPad lanceret i de amerikanske butikker - den danske lancering kommer først en uge senere. Det ser godt nok ud til, at lanceringen kan blive forsinket med adskillige dage, og det gør måske heller ikke noget. For de fleste applikationer er slet ikke klar til den høje opløsning - og som ComON kunne fortælle forleden, kan indholdet hurtig komme til at se pixeleret og kantet ud, hvis det ligger i en lav opløsning.

Så der kan gå noget tid, inden man kan få det fulde udbytte af den nye iPad. Den gode nyhed er, at tekst i applikationerne automatisk bliver tilpasset til den høje opløsning, så teksten fremstår skarpt og tydeligt på skærmen. Men billeder og andre grafiske elementer skal tilpasses for at udnytte de ekstra pixels.

Apple har allerede konverteret flere af sine egne applikationer til den nye iPad, og de fylder nu langt mere end tidligere. Tekstbehandlingen Pages er svulmet op fra 95 til 269 MB, mens regnearket Numbers er steget fra 109 til 283 MB. Det betyder også, at det tager længere tid at downloade applikationerne, og de fylder mere på tavlecomputeren.

I sidste uge har Apple hævet datagrænsen for downloads over mobilnettet fra 20 til 50 MB for iOS-enheder med 3G og 4G. Denne grænse gælder for alle typer af indhold i App Store og iTunes. Hvis indholdet fylder mere end dette, skal man altså hente det over et trådløst netværk eller over computeren.

Beslutningen om at hæve datagrænsen skyldes sandsynligvis, at man vil gøre det lettere at hente applikationer til den nye iPad.

Men det ændrer ikke ved, at applikationerne tager mere plads på iPad'en. Den nye iPad sælges ligesom den første udgave for to år siden i udgaver med 16, 32 og 64 GB hukommelse, og der er ingen mulighed for at udvide lagerpladsen med SD-kort eller andre medier.

De første applikationer som udnytter den høje opløsning er Apples egne programmer i iWorks-pakken, Garageband, iMovie, det nye iPhoto, iTunes U og iBooks.

I forbindelse med præsentationen af den nye iPad viste Apple også to spil fra andre udviklere, Infinity Blade: Dungeons og Sky Gamblers, men de er ikke færdige endnu.

CNET har kontaktet en række udviklere af iPad-applikationer for at høre, hvorvidt de har planer om at opdatere deres software til den nye tablet, men det er kun de færreste som kunne fortælle noget konkret. EA arbejder på nye spil med høj opløsning, men de er ikke klar til lanceringen i denne uge, og PopCap er heller ikke klar med de første spil før om en måneds tid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere