Artikel top billede

Lukker for offentligt it-projekt: 36 millioner kr spildt

Minister drejer nøglen om på it-projekt. 36 millioner kroner spildt.

Efter seks års ufrugtbart arbejde med at indføre et nyt it-system til blandt andet gymnasier og seminarier er det slut: Systemet bliver nu droppet. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det drejer sig om et system til udarbejdelse af et såkaldt ressource-regnskab for alle ungdomsuddannelser, der skulle tjene til at se, hvilke uddannelser, der har succes. Og hvorfor.

Med beslutningen skylder man samtidig investeringen på 36 millioner kroner ud med badevandet.

De penge er ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten blevet anvendt på et pilotprojekt, som Rambøll, Undervisningsministeriet og Uni-C har stået bag.

Pilotprojektet blev gennemført for halvandet år siden. Det viste imidlertid, at projektet ikke duede.

Tiden løbet fra ideen

"Tiden var løbet fra ideen," siger Per Hansen, direktør i Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen i Undervisningsministeriet, til avisen.

Han siger, at institutionerne i dag gerne vil have løbende opdateringer på frafald, økonomi og lignende - og ikke længere et stort ressourceregnskab en gang om året.

"Derfor dur ressourceregnskabet som model ikke længere," siger han.

Det er undervisningsminister Christine Antorini (S), der har drejet nøglen om.

"Der skal ikke anvendes flere midler til et it-projekt, som har et forældet koncept," siger hun til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Hun finder det beklageligt, at projektet ikke er blevet stoppet tidligere og siger til avisen, at hun har "udtrykt intern kritik i ministeriet."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere