Salget af lommecomputere under pres

Der bliver for andet år i træk solgt færre nye håndholdte computere end tidligere, viser tal fra analysevirksomheden Gartner. Øget konkurrence fra mobiltelefoner får skylden for faldet. HP lyser dog op og har mere end fordoblet markedsandelen det seneste år.

For ottende kvartal i træk bliver der langet færre håndholdte computere - de såkaldte pda'ere - over disken end kvartalet i forvejen. Det viser nye tal fra analysevirksomheden Gartner, der har undersøgt de store leverandørers markedsandele.

Faldet i tredje kvartal 2003 vurderer Gartner til at være på beskedne 0,2 procent, men sammenholdt med faldet på 9,1 procent i hele 2002 får det alarmklokkerne til at ringe hos analytikerne.

Det er specielt salget af håndholdte computere, som ikke er baseret på mainstream operativsystemer, der trækker salget ned.

- Men faldet skyldes også øget konkurrence fra mobiltelefoner, der indeholder de samme kalendere, adressebøger og andre funktioner til håndtering af personlig information, som tidligere var de fundamentale applikationer på pda'ere, siger Todd Kort, der er hovedanalytiker for Gartners Computing Platform Worldwide Group.

HP trækker op

Markedet for håndholdte computere ville være faldet endnu kraftigere, hvis ikke Hewlett-Packard (HP) havde succes med sin pda.

Virksomheden nåede i tredje kvartal op på en markedsandel på 23,1 procent, hvilket er mere end en fordobling i forhold til samme kvartal sidste år, hvor HPs markedsandel var på 11,6 procent.

- HP forfriskede sin produktlinje med fem nye modeller i juni i kølvandet på lanceringen af Windows Mobile 2003. De fik positive anmeldelser og priserne var meget lavere end kunderne var vant til fra H's side. Derfor er HP i dag førende på pda-markederne i Vesteuropa og Asien, siger Todd Kort.

Palm er fortsat den førende pda-producent på verdensplan med en markedsandel på 34,2 procent, hvilket er en lille fremgang i forhold til sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere