Artikel top billede

Megaupload-stifter afviser alle anklager

Megaupload-stifteren Kim Schmitz bedyrer sin uskyld i sit første interview efter anholdelsen.

Efter den store politiaktion den 20. januar mod Megaupload og anholdelsen af stifteren Kim Schmitz (også kaldet Kim Dotcom) i New Zealand, er den tyske selvudnævnte superhacker igen på fri fod mod kaution.

Han har nu givet sit første interview til avisen New Zealand Herald, hvor han forsøger at rense sit navn (eller navne).

"For hver mail i deres anklageskrift har jeg hundrede andre, der beviser det modsatte. Jeg sad i min celle og tænkte; hvordan kan de plukke beskyldninger ud af luften på sådan en vildledende og ondsindet måde? De kan ikke vinde," siger tyskeren i interviewet.

Han hævder at Megaupload har gjort alt for forhindre spredningen af piratkopieret materiale. Megaupload har haft 20 personer ansat, som udelukkende skulle slette piratkopier, hævder Schmitz.

Men han erkender også at det kan tage flere år at få sagen afsluttet. Slaget startet i august, hvor den første høring om en mulig udlevering til USA finder sted. Hvis den 38-årige bliver udleveret kan han risikere op til 20 års fængsel.

Han klager også over "mishandling" i fængslet, hvor han den første nat blev vækket hver anden time.

"Jeg mener, at det er tortur", siger han. Det eneste positive er, at han har mistet 16 kilo i fængslet.

Schmitz, der er født i nordtyske Kiel, fortæller også til avisen at han vil blive i New Zealand. Han har tre børn og hans kone er gravid med tvillinger.

Super-hackeren har anmodet retten om at få frigivet en million kroner om måneden fra sin beslaglagte formue for at dække sit privatforbrug, men det har retten dog afvist.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere