Artikel top billede

Fremtidens sms hedder Joyn

Nu er mobilbranchen klar med en efterfølger til sms-teknologien.

På Mobile World Congress i Barcelona har brancheorganisationen GSM Association præsenteret sms-efterfølgeren Joyn. De første smartphones med den nye standard kommer allerede i år, men flere vigtige producenter tøver stadig.

Den tekniske betegnelse for den nye standard er RCS-e (Rich Communication Suite-enhanced). Joyn skal ses som mobilselskabernes reaktion på populære tjenester som WhatsApp, hvor man kan sende beskeder over internet og dermed slippe for at betale for sms'er.

WhatsApp har kun eksisteret i tre år, men brugerne sender allerede mere end to milliarder beskeder i døgnet - 30.000 i sekundet.

Der er også mobile applikationer som Facebook Messenger og Google Talk, hvor man foruden tekst også kan sende billeder, video eller den aktuelle position.

Så den gamle sms-standard kan hurtigt komme til at se meget forældet ud. Nu kommer så Joyn, der bliver betegnet som den officielle efterfølger til sms. Joyn understøtter mange af de funktioner, der mangler i sms - gruppechat, videobeskeder og endda fælles redigering af billeder.

Det kræver at mobiloperatørerne understøtter teknologien i deres netværk og den skal samtidig indbygges i mobiltelefonerne. De første Joyn-apps til Android bliver vist frem i Barcelona.

Ni af de ti største producenter har allerede signaleret, at de vil bruge Joyn, men én vigtig spiller mangler stadig: Apple.

Her har man selv et konkurrerende produkt kaldet iMessages, og derfor er det usikkert om Apple også vil bruge Joyn.

En aktuel analyse fra Ovum fortæller, at de forskellige messaging-apps har kostet teleselskaberne omkring 100 mia. kr. i tabte indtægter alene i 2011.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere