Artikel top billede

Huawei klar med ny turbo-smartphone

Huawei kalder sin nye Ascend D med quad-core-processor for verdens hurtigste smartphone.

En af de mange nyheder på Mobile World Congress i Barcelona er den nye smartphone Ascend D quad fra den kinesiske producent Huawei. D'et står for diamond og skal signalere at der er tale om en high-end telefon.

Kineserne hævder ligefrem at Ascend D er verdens hurtigste smartphone. Den indeholder en quad-core processor kaldet K3V2, som Huawei selv har udviklet. Den fås både med 1,2 og 1,5 GHz taktfrekvens.

Processoren skulle være meget lille, kun 12 x 12 mm, og den har et meget lavt strømforbrug. Der er også integreret 16 grafik-enheder i den lille chip.

Huawei har selv fremlagt en række benchmarks, hvor man sammenligner Ascend D med produkter fra konkurrenterne. I den såkaldte Basemark ES 2.0 Taiji skulle smartphonen være næsten tre gange hurtigere end Asus Transformer Prime tavlecomputeren.

Den skulle være fire gange hurtigere end en Samsung-smartphone med dual-core-processor.

Telefonen har et display på 4,5 tommer med en opløsning på 1.280 x 720 punkter. Den bruger Android 4.0.3 (Ice Cream Sandwich) som styresystem og indeholder et 8 megapixel kamera. Her lover Huawei, at billedkvaliteten skulle være bedre end i iPhone 4S.

Foruden den normale udgave af Quad, hvor batteriet holder til 1-2 dages normal brug, kommer også en Quad XL udgave med dobbelt batterilevetid. Det betyder så også at telefonen er lidt tykkere og tungere.

Huawei fortæller at den nye quad-core-smartphone kommer på markedet i Europa og andre dele af verden i andet kvartal.

Det er ikke den eneste smartphone med fire kerner, der bliver vist i Barcelona. LG har også præsenteret sin første model med quad-core-processor, Optimus 4X HD. Den er udstyret med en 1,5 GHz Tegra 3 processor og 4,7 tommers skærm. Flere modeller med Tegra 3 skulle være på vej.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere