Fogedretssagen, der snart blokerer Grooveshark i Danmark, er et anliggende mellem teleselskabet 3 og Rettighedsalliancen.
Grooveshark, som er sagens kerne, er hverken blevet hørt eller anklaget.
Men det gør de snart.
De danske foreninger og selskaber fra Rettighedsalliancen er i færd med at starte en retssag på amerikansk grund. Det kom frem under fogedsagen.
I kendelsen kan man læse, at Rettighedsalliancens musikmedlemmer har stævnet Grooveshark i USA, men at de ikke vil vente på udfaldet af den sag, fordi "der hver dag og kontinuerligt sker krænkelser" af deres rettigheder".
Utålmodig
Fogedretskendelsen er en effektiv måde at stoppe en tjeneste, der gør det svært for lovlige tjenester med onlinemusik at få fodfæste, siger talskvinde Maria Fredenslund fra Rettighedsalliancen.
Dernæst skal der tages mere direkte hånd om Grooveshark.
"Grooveshark er en ulovlig tjeneste, hvor vi kender identiteten på indehaverne, og derfor har vi valgt at indgive en stævning mod den. Sagen handler om at få dømt tjenesten ulovlig og få dem til at betale en erstatning," siger Maria Fredenslund.
Men hun tør ikke sætte tid på en afgørelse. Sagen blev sat i gang for nogle måneder siden.
"Det er en lang proces, når man skal føre sager i udlandet. Nu har vi indgivet en stævning mod Grooveshark, som retten skal forkynde over for Grooveshark," siger Rettighedsalliancens talskvinde.
Grooveshark har andre retssager hængende over sig i USA.
Blandt andet en anlagt af de fire store pladeselskaber - inklusive EMI, der ellers er det eneste selskab, der har haft en aftale med Grooveshark. EMI har nu vendt ryggen til Grooveshark, fordi selskabet angiveligt aldrig har fået udbetalt nogle af de penge, som Grooveshark skulle have tjent på EMIs kunstnere.
De danske firmaer og foreninger i sagen mod Grooveshark er IFPI, Nordisk Copyright Bureau, KODA, Dansk Musiker Forbund og Dansk Artist Forbund.