Artikel top billede

Se det norske super-datacenter

Nu skal et af verdens mest miljøvenlige datacentre bygges i Norge.

På et pressemøde i sidste uge kunne det statsligt ejede Entra Eiendom og HP præsentere deres planer om at lancere det, som partnerne selv beskriver som verdens mest sikre og miljøvenlige datacenter. Det nye gigantiske datacenter skal bygges i Fet kommune i nærheden af Oslo. Det samlede areal bliver på 30.000 kvm med et energiforbrug på 60 megawatt.

"Satsningen Greenfield Datacenter skal ved hjælp af nyudviklede teknologiske løsninger bidrage til en stor reduktion af omkostningerne til drift af servere, reducere arealbehovet og sørge for et stærkt reduceret energiforbrug i forhold til dagens spredte datacentre," siger Kyrre Olaf Johansen, der er adm. direktør i Entra Eiendom.

Planen er at Greenfield Datacenter skal have et betydeligt lavere energiforbrug end et almindeligt datacenter. Det skal blandt andet opnås med friluftskøling. Desuden er der planer om at genvinde yderligere 50 procent af energien i form af varme. Denne kan så bruges til opvarmning af den nærliggende industri.

Datacenteret skal bygges trin for trin - de første 8.000 kvm består af fire blokke med 2.000 kvm hver.

Sikkerheden spiller også en stor rolle - Entra Eiendom mener at beskyttelsen bliver betydelig bedre end i dagens lokale datacentre.

"Gennem denne datacenterløsning tilbyder Entra den bedste sikkerhed som findes inden for datalagring og processering. Det omfatter betydelig fysisk sikring af området og avancerede højteknologiske sikkerhedssystemer til driften," siger Kyrre Olaf Johansen.

Partnerne peger på, at Norge har en række fordele i form af teknologi, infrastruktur, naturressourcer og klimatiske forhold.

Statsselskabet Entra Eiendom mener ligefrem at Norge kan blive en ledende nation inden for datalagring.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere