Artikel top billede

Forsinket filmstart hjælper pirater

Den lange pause mellem filmpremierer i USA og den internationale lancering er med til at fremme piratkopiering.

De fleste Hollywood-film har først premiere i hjemlandet USA og kommer først senere på det internationale marked. En ny rapport fra Wellesley College og University of Minnesota peger på, at denne tidsmæssige afstand er med til at fremme piratkopiering af nye film. De fleste nye film bliver spredt som piratkopier på nettet allerede kort tid efter deres premiere i USA, og det betyder at netbrugere i andre lande altså kan hente filmen online flere uger inden den kommer i deres biografer.

Ifølge forskerne betyder det at de internationale biografindtægter er 7 procent lavere end det niveau, som man kunne forvente hvis filmene ikke blev spredt som piratkopier inden premieren.

I USA har piratkopieringen ingen effekt på biografindtægterne, ifølge rapporten, men det kan altså mærkes i resten af verden.

Den nemmeste løsning er så at reducere den tid, der går fra premieren i USA til filmen kommer ud i andre lande. Det er allerede sket i et vist omfang. I 2004 gik der i gennemsnit 10 uger mellem den amerikanske og internationale premiere. I 2010 var det reduceret til fire uger. Men det er stadig for længe.

Hvis piratkopieringen af film skal inddæmmes, skal perioden forkortes yderligere, ifølge rapporten. Det betyder altså at der er mindre tid til at sprede piratkopier af filmen, inden den får sin internationale premiere.

Rapportens forfattere henviser til, at publikum har svært ved at forstå, hvorfor de skal vente så længe på at se en film der allerede har haft premiere i USA. Hvis filmen har fået positive anmeldelser, er der stor interesse for at se filmen i resten af verden - og det er med til at begunstige piratkopiering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere