Spilindustri mangler kvalificeret arbejdskraft

Der er mangel på de bedste udviklere til spilindustrien, og der skal skabes politisk opmærksomhed om den voksende gaming-forretning. Tre store producenter af computerspil er gået med i Producentforeningen for at sætte dagsorden for branchen.

Uddannelsesinstitutioner lokker med gode job i spilbranchen til folk, der tager multimedieuddannelser, og forskere skriver tykke rapporter om computerspils indvirken på børn og unge.

Men de virksomheder, som tjener til det daglige brød i branchen, er sjældent involveret i at definere uddannelser eller forskning. Det håber spilproducenterne IO Interactive, Deadline Games og ITE at lave om på.

De vil være med til i højere grad at sætte dagsorden for emner, der omhandler deres forretning, og har derfor dannet en brancheorganisation.

Spilproducenterne får en afdeling under Producentforeningen, som ellers har henvendt sig primært til tv- og filmproducenter.

Vil selv definere branchens behov

Et af de første indsatsområder bliver uddannelses-området.

- Det er svært at rekruttere gode folk, for ofte mangler de overbygninger, som henvender sig til computerspilbranchen. Og branchen vil nu gerne have en fælles holdning til de her ting, siger souschefen i Producentforeningen, Malene Rafn.

Et af de første initiativer er derfor at se på uddannelsestilbuddene herhjemme og få defineret nogle ønsker fra branchen selv.

Malene Rafn mener, at spilproducenterne indtil videre har været for dårlige til at gøre opmærksom på sig selv, også i politisk regi. Der skal blandt andet sættes fokus på branchens økonomiske rammer. Eksempelvis er de fonde under EU, som medievirksomheder kan søge midler fra, ikke gearet til virkeligheden i spilproducenternes forretning.

- De er bygget op omkring tv- og filmproduktion, og det er en forskellig forretning fra vores. Derfor vil vi komme med til, hvordan ansøgningsreglerne kan justeres, siger Malene Rafn.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere