Analytiker til Sun: Frem med fyresedlerne

Der skal skæres op mod 7000 job i Sun Microsystems, hvis selskabet ikke vil se sig selv kørt ud på sidesporet. Det mener en analytiker i investeringsbanken Merrill Lynch, som kritiserer hardware-selskabet i et åbent brev til ledelsen.

Hvis Sun Microsystems fortsætter ad sit hidtidige spor, vil det køre ud over afgrunden, mener Steven Milunovich, en analytiker i investeringsbanken Merrill Lynch. Det skriver Associated Press.

I et åbent brev til koncerndirektør Scott McNealy og Sun Microsystems bestyrelse anbefaler analytikeren, at hardwareproducenten skærer dybt i medarbejdergruppen.

- Sun må gøre sig profitabel i en fart, så det er uundgåeligt, at antallet af ansatte må reduceres. I omegnen af 5.000 til 7.000, siger Milunovich ifølge nyhedsbureauet.

Selskabet har ifølge egne tal omkring 35.700 ansatte på verdensplan, og Milunovic anbefaler dermed, at selskabet skærer staben med op mod en fjerdedel.

- Sun er i krise, lyder det blandt andet i brevet.

Milunovich fortsætter, at Sun Microsystems med sin nuværende strategi er på vej mod yderligere tab og mod at gøre sig selv irrelevant for de fleste brugere.

Få ny direktør ind

Han mener, at selskabet skal satse på sit kerneprodukt, høj-kvalitets-computere i den dyre ende af hardwaremarkedet, og blandt andet skippe satsningen på programmeringssproget Java.

- Sun skal omsætte for tre milliarder dollars (ca. 21 milliarder kroner, red.) hvert kvartal for at tjene udgifterne hjem, men den eneste periode, der er kommet tæt på de tal på det seneste, er juni kvartal, som ellers er et stærkt kvartal, skriver Milunovich videre.

Milunovich stiller sig også kritisk over for koncernchef Scott McNealy og mener, at der er brug for en ny administrerende direktør.

Ifølge den britiske finansavis Financial Times tager Sun Microsystems dog ikke uden videre kritikken til sig.

Sun: Ingen planer om fyringer
En talsmand for selskabet, Andy Lark, kaldte Steven Milunovich? fyrings-ordre for en plade, der er kørt fast i rillen med henvisning til, at analytikeren har fulgt selskabet i årevis og før har anvist nedskæringer.

Han sagde samtidig, at selvom selskabet ikke har planlagt større fyringsrunder, er det heller ikke udelukket, at de vil komme.

Sun Microsystems aktier er faldet med 30 procent de seneste tre måneder. Forleden meddelte selskabet, at man ikke som ventet havde tjent 80 millioner kroner i forrige kvartal, men derimod havde et tab på syv milliarder kroner grundet et skatteudstående.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere