Artikel top billede

Ny algoritme giver hurtigere komprimering

En nyudviklet algoritme kan gøre komprimering ti gange hurtigere.

MIT-forskere har forbedret en af de vigtigste algoritmer i it-verden. Det er den såkaldte Fourier-transformation, som blandt andet bruges til signalbehandling og komprimering af billeder og lydfiler - eller til at beregne prisen på aktieoptioner.

Fourier-transformationen er opkaldt efter den franske matematiker Joseph Fourier og blev udviklet helt tilbage i midten af 1960'erne. Med en Fouriertransformation kan man f.eks. "måle" hvilke rene toner der indgår i en digital indspilning af en stump musik.

Det er altså en af de grundpiller, som den moderne it-verden bygger på. Derfor troede man heller ikke, at det var muligt at forbedre algoritmen yderligere. Men nu har MIT-forskerne fundet en ny algoritme, der skulle være bedre end Fourier.

"I nogle tilfælde er der tale om en dramatisk forbedring - en tidobling i hastigheden. Den nye algoritme kan være nyttig til billedbehandling, hvor den f.eks. kan bruges til at overføre store videofiler til smartphones uden at dræne deres batteri eller bruge en masse båndbredde," skriver MIT i denne artikel om den nye algoritme.

Det er ofte muligt at komprimere et digitalt signal ned til en brøkdel af den oprindelige størrelse. Forskerne har "lånt" metoder fra 4G-netværk til deres algoritme, som beskrives i et nyt forskningspapir.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere