PFA og LD investerer i IT-ventureselskab

Internet Ventures Scandinavia har fået en kapitalindsprøjtning fra PFA og Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Bestyrelsesformand Lars Bruhn mener, at nedturen er ved at vende for dotcom-selskaber med noget at byde på.

De store danske investorer tror på et comeback for nogle af de internet-selskaber, der har levet en mere stille eksistens siden dotcom-boblen brast.

I hvert fald har PFA og Lønmodtagernes Dyrtidsfond investeret i ventureselskabet Internet Ventures Scandinavia (IVS), der har en række af dotcom-æraens mere kendte navne i partnerkredsen og 10 internet-relaterede selskaber i porteføljen.

De to store investorer gør Danske Bank følge som medejere i IVS, der har investeringsmanden Lars Bruhn, tidligere Canon, som bestyrelsesformand og folk som den tidligere Framfab-frontfigur Tim Frank Andersen, Gigas Edward O'hara, Steen Louis Reinholdt og TDC's Preben Mejer blandt partnerne.

Samtidig tilslutter to nye private investorer sig kredsen. Det drejer sig om et bestyrelsesmedlem fra investeringsrådgiverne Goldman Sachs, Alach Operoy, samt Rene Svendsen-Tune fra Nokia Danmark.

Det samlede investeringsbeløb vil IVS ikke oplyse, men meddeler, at prisen for de i alt knap 39 millioner kroner i aktier "afspejler, at IVS i sine tre år som aktiv investor har skabt reelle værdier i sin portefølje". Det betyder, at prisen reelt er højere end det nævnte beløb.

Lars Bruhn påpeger, at investeringen kommer på et tidspunkt hvor den amerikanske Nasdaq-børs igen begynder at vise stigende kurser for nogle af dotcom-tidens mest prominente selskaber.

- Virksomheder som Ebay, Yahoo og Amazon har stille og roligt arbejdet videre, og de har haft kursstigninger på over 100 procent i de seneste seks måneder, siger han.

Endnu ingen solgte selskaber

IVS' fortjeneste til investorerne kommer dog først, den dag ventureselskabet begynder at sælge ud af sin portefølje. Og det er ikke sket endnu. Modningstiden for et porteføljeselskab er blevet længere, påpeger Lars Bruhn.

- Før var et selskabs levetid i portefølje to til fire år, og nu er den fem til syv år, så vi er tilbage til tilstanden før boblen, siger han.

I tråd med den betragtning forventer han først, at IVS skal sælge et selskab om et til to år, selv om han ikke udelukker, at det kan ske før.

Porteføljen på 10 selskaber, som IVS har investeret i alt 140 milllioner kroner i siden starten i 1999, består blandt andet af analyseselskabet Zapera, bookmaker-virksomheden Betbrain, søgeteknologiselskabet Kapow og domæneregistranten Speednames. Dertil kommer skiportalen Uhrskov og portalen med salg af klassisk musik på nodeark, Sheet Music Now.

IVS fik sidste år et regnskabsunderskud på 12 millioner kroner, hvoraf en tredjedel stammer fra driftstab i porteføljevirksomhederne. Den samlede værdi af selskaberne er faldet med 23 millioner kroner, fremgik det ligeledes af 2002-regnskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere