Keyworld-folk huserer igen

Virksomheden Keyworld Nordic huserer igen under et nyt navn og på et nyt marked. Nu advarer de britiske myndigheder virksomheder om ikke at lade sig bondefange af fakturaer fra selskabet Nodots.

Virksomheder i Storbritannien advares nu mod det danske selskab Nodots, som sender falske fakturaer på 5000 kroner til virksomhedsejere som betaling for såkaldte Qnames, som er "genveje" til websteder via internet-browseren. Det skriver avisen The Register.

Navnet Nodots er ifølge Erhvervs- og Selskabstyrelsen blot det seneste navn for virksomheden Bit-House, tidligere også kendt som Keyworld Nordic, som med direktør Martin Biil Petersen i spidsen udsender fakturaer, lige nu fortrinsvis rettet mod britiske virksomheder.

Ifølge The Register er der udsendt 300.000 fakturaer alene i Storbritannien.

Ved opringning til NoDots' adresse på Nørrebro i København lykkes det ikke at fange direktøren, men en engelsktalende kundeservicemedarbejder bekræfter, at det hovedsagligt er briter, som ringer ind til selskabet.

Hun fortæller, at der lige nu er 10 personer ansat til at betjene kunderne på engelsk.

Ikke ulovligt i Danmark

Fremsendelsen af fakturaer for produkter, som virksomheden ikke har bestilt, men som skal ses som et "tilbud" fra afsenderen, er ikke ulovlige i Danmark.

Politiet har derfor ikke villet gribe ind over for Keyworld Nordic, som var selskabets navn, da Computerworld Online sidst havde fokus på forretningsmetoderne i Martin Biil Petersens virksomhed.

I januar meldte erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) på konkret foranledning af Keyworld Nordics udsendelse af tusindvis af falske fakturaer i Danmark, at han ønskede at stramme markedsføringsloven for at forhindre netop denne type markedsføring.

Men den stramning er ifølge jurist for Forbrugerombudsmanden Søren Iversen i hvert fald ikke kommet endnu. Skal den komme som led i en støre planlagt revision af markedsføringsloven, bliver det tidligst efter sommeren næste år.

Microsoft droppede teknologien

Qnames dækker over en såkaldt keyword-teknologi, som for nogle år siden blev udnævnt som et gennembrud i den måde, man finder frem til internetsider på. Microsoft investererede i selskabet Realnames, der havde opfundet selve teknologien, der gjorde det muligt blot at skrive "microsoft" i stedet for "www.microsoft.com" i browserens adresse-felt.

Men Microsoft holdt allerede sidste år op med at støtte teknologien, som ikke længere automatisk virker i Internet Explorer, men nu kræver en plugin på brugerens pc. Det amerikanske Realnames-selskab er opløst.

Flere selskaber herhjemme, inklusive som nævnt Keyworld Nordic og hovedkonkurrenten Keyword Danmark, som i øvrigt strides bitterligt om retten til teknologien, har solgt keywords for priser på omkring 5000 kroner stykket til en lang række danske virksomheder, ofte i grupper på 10 til 20 navne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere