Artikel top billede

Nu skal mennesket fungere som computerkabel

Snart kan du udveksle et digitalt visitkort med et håndtryk eller overføre billeder fra din smartphone blot ved at røre computeren.

Forestil dig at din krop kan fungere som et computerkabel. Det lyder som syret science-fiction, men den svenske Ericsson-chef Hans Vestberg demonstrerede netop denne teknologi på Consumer Electronics Show i Las Vegas i denne uge. Han brugte sin egen krop som et HDMI-kabel i en demonstration på scenen og viste hvordan video kan overføres fra en Android-smartphone til en skærm gennem hans krop.

Den samme teknologi kan afprøves på Ericsson's stand på CES, hvor de besøgende kan bruge deres egen krop som et menneskeligt HDMI-kabel. Ideen er at man kan sende musik, video og andre data fra mobile enheder gennem kroppen til stationært udstyr som computere, stereoanlæg eller fjernsyn.

Det har allerede fået CNET til at spekulere over et passende slogan. Microsoft sælger sin Kinect med sloganet "du er controlleren". Ericsson kunne markedsføre sin teknologi med sloganet "du er HDMI-kablet".

Det er stadig kun tale om et koncept og ikke et færdigt produkt, som Ericsson er klar til at sælge. Ericsson bruger demonstrationen til at illustrere, hvordan man konstant finder nye veje til at forbinde mobile enheder.

Den store konkurrent er trådløse teknologier som den nye standard 802.11ac, hvor hastigheden er skruet op til mere end en gigabit i sekundet. Når man kan overføre data så hurtigt kan det være svært at se, at det er nødvendigt at bruge kroppen som kabel.

Hans Vestberg sagde også under sin demonstration at der nu er en milliard trådløse bredbåndsbrugere i verden, og det forventes at stige til fem milliarder i 2015.

Han fortalte at Ericsson samarbejder med forskere hos Massachusetts Institute of Technology om at bruge GPS-teknologi og trådløse netværk til at følge personer og genstande. I et af projekterne, Trask Track, har man udstyret affald med sendere, så man kan spore hvor affaldet ender.

Ericsson kunne også fortælle at der er indgået et partnerskab med Mærsk Line om at udstyre 400 skibe med antenner og GSM-basestationer til trådløs kommunikation på havet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere