Seneste web-succes: Mød vennernes venner

Internet-tjenesten Friendster har fået to millioner brugere ved at lade folk møde venners venner. Nu får iværksætter-selskabet bag tjenesten en pengetransfusion fra en række ledende web-personligheder.

Det vigtige er ikke, hvad du ved, men hvem du kender.

Det slidte ordsprog kunne være opfundet på internet-tjenesten Friendster, som på få måneder er blevet et populært mål for folk, der gerne vil netværke med venners venner.

Tjenesten, som startede som en alternativ dating-service, er blevet et hit siden lanceringen af en gratis beta-version i april.

Nu er flere end 1,8 million fortrinsvis amerikanere tilmeldt servicen, hvor man opretter en personlig profil og derefter inviterer sine venner til også at tilmelde sig. Tilmeldte venners profiler vil derefter dukke op på brugerens personlige side som små thumbnails.

Efterhånden som netværket opbygges, vil man kunne se, hvem ens venner omgås, og af den vej selv finde nye venner og forbindelser.

Penge fra Google og Yahoo

I USA er der lige frem gået sport i at kunne fremvise det største antal af henvisninger til mennesker i det personlige netværk, der med ens egen profil som centrum forgrener sig ud til tusindvis af andre mennesker.

Friendster blev konstrueret sidste år af en softwareingeniør ved navn Jonathan Abrams. Og han har selv fået nogle magtfulde venner ud af sin opfindelse.

For tjenesten med sin simpel præmis om at udnytte det personlige netværk har vakt så meget opmærksomhed, at en række private investorer nu går ind og lægger cirka syv millioner kroner i den lille amerikanske iværksættervirksomhed. Det skriver Associated Press.

Det drejer sig om Yahoo-stifteren Tim Koogle, den tidligere chef i betalingstjenesten Paypal, Peter Thiel, og et bestyrelsesmedlem fra søgetjenesten Google, Ram Shriram, som også tidligere har været tilknyttet Amazon og Netscape. Samtidig er Napster-grundlægger Sean Parker blevet bestyrelsesmedlem for tjenesten.

- Friendster lader folk mødes gnidningsfrit i et globalt netværk af sociale relationer, og det er kernen i, hvad internettet handler om, siger Peter Thiel til Associated Press.

Pengene skal først og fremmest gå til at skabe backup af Friendsters servere, der tynges under det store antal brugere.

Fra dating til svindel

Friendster startede som et forsøg på at kreere en dating-service, hvor man, lige som det ofte er tilfældet i den virkelige verden, finder potentielle kærester gennem venner og bekendte.

Men tjenesten bruges nu både som dating-service, familie-samlingspunkt og til karriere-fremstød af de næsten to millioner tilmeldte brugere.

Yahoo-stifteren Tim Koogle udtaler i en pressemeddelelse, at han ser globale perspektiver for tjenesten, men analytikeren Ross Rubin fra tjenesten Emarketer advarer ifølge onlinemediet Cnet om, at der kan være tale om en modedille, som snart forsvinder igen.

- På Friendster vil der midlertidigt være en storm af nysgerrige brugere. Men hvad bruger man det så til, med mindre man bare har masser af tid at spilde, spørger Ross Rubin.

Og som det ofte er tilfældet i den anonyme netverden, kan man ikke altid være sikker på, at folk nu også er dem, de udgiver sig for, og det kan vise sig at blive Friendsters svaghed.

En klummeskriver fra IDG News Service undrede sig, da superstjernen Madonna tilsyneladende havde fundet vej til hendes personlige netværk og storsindet havde inviteret kollegaerne Ricky Martin og Janet Jackson til at være med.

Hun var blevet belejret af såkaldte Fakesters, falske Friendster-brugere, der dækker sig ind under de kendtes billeder og profiler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere